Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δύο ουκρανοί αξιωματούχοι με την κατηγορία της διαφθοράς. Η σύλληψη έγινε κατά την διάρκεια υπουργικού συμβουλίου το οποίο μεταδιδόταν απευθείας από την τηλεόραση! 

Η αστυνομία συνέλαβε και έβαλε χειροπέδες στον διευθυντή της κρατικής υπηρεσίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων Σεργκίι Μποτσχόφσκι και στον αναπληρωτή του Βασίλ Στοϊέτσκι υπό τα βλέμματα πολλών δημοσιογράφων στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου. 

Οι δύο άνδρες κατηγορούνται ότι έκαναν αγορές για λογαριασμό του δημοσίου «σε πολύ υψηλότερες τιμές» σε σχέση με τις κανονικές από διάφορες εταιρείες, μεταξύ αυτών και η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Lukoil, σύμφωνα με την αστυνομία. 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Αρσέν Αβάκοφ εξήγησε ότι οι δύο αξιωματούχοι κατηγορούνται για δωροδοκία. 

«Την ώρα που η χώρα είναι σε πόλεμο και όταν μετράμε κάθε σεντ, κλέβουν από τον λαό και το κράτος. Αυτό θα συμβαίνει σε οποιονδήποτε παραβιάζει τον νόμο και χλευάζει το ουκρανικό κράτος», δήλωσε από την πλευρά του ο Ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ. 

Ο Αβάκοφ δήλωσε αργότερα στους δημοσιογράφους ότι αποφάσισε να ζητήσει να γίνουν οι συλλήψεις στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου «ως προληπτικό εμβολιασμό κατά όλων αυτών των διεφθαρμένων ανθρώπων, που δυστυχώς είναι πολλοί μεταξύ ημών που βρισκόμαστε στην εξουσία».