Η κινεζική αστυνομία διέσωσε 22 παιδιά που είχαν απαχθεί από μια συμμορία με σκοπό να πουληθούν σε εύπορες οικογένειες και συνέλαβε 40 άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας. Οι απαγωγείς άρπαζαν παιδιά από τη φτωχή, νοτιοδυτική επαρχία Γιουνάν και τα μετέφεραν προς πώληση στην εύπορη επαρχία Φουτζιάν, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο "Νέα Κίνα" που επικαλείται μια κυβερνητική ανακοίνωση.

Οργανώνοντας μια μεγάλη επιχείρηση και στις δύο επαρχίες, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 200 αστυνομικοί, οι αρχές συνέλαβαν τα μέλη της συμμορίας και εντόπισαν τα απαχθέντα παιδιά.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, τα τελευταία δύο χρόνια αστυνομικοί έχουν εντοπίσει και διασώσει περισσότερα από 13.000 παιδιά και 23.000 γυναίκες που είχαν πέσει θύματα απαγωγής. Η προτίμηση που δείχνουν πολλές οικογένειες, ιδίως στην επαρχία, για τα αγόρια και η αυστηρή πολιτική ελέγχου των γεννήσεων έχει οδηγήσει στην αύξηση της εμπορίας ανθρώπων - γυναικών και παιδιών - στην Κίνα.
TAGS