«Αληθοφανή» χαρακτήρισε την εκτίμηση της εισαγγελίας της Μασσαλίας για τη συντριβή του Airbus της Germanwings ο γερμανός υπουργός Μεταφορών. 

«Η εκτίμηση των γάλλων εισαγγελέων ότι το αεροπλάνο οδηγήθηκε εσκεμμένα σε κάθοδο είναι αληθοφανής σύμφωνα και με τους δικούς μας εμπειρογνώμονες», δήλωσε ο Αλεξάντερ Ντόμπριντ.

«Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή, υποθέτουμε πως ο κυβερνήτης εμποδίσθηκε να μπει στο πιλοτήριο», πρόσθεσε.

Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε από την πλευρά του πως, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus της Germanwings δεν είχε σχέση με την τρομοκρατία.

«Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή και αφού συγκρίναμε τις πληροφορίες που διαθέτουμε, δεν είχε κάποιο τρομοκρατικό υπόβαθρο», δήλωσε ο ντε Μεζιέρ.

Στην πρώτη επίσημη αντίδραση της Ισπανίας στις αποκαλύψεις, ο πρωθυπουργός της χώρας Μαριάνο Ραχόι δήλωσε αναστατωμένος από την αποκάλυψη.

«Είμαι αναστατωμένος από τις τελευταίες πληροφορίες των ερευνητών», έγραψε ο Ραχόι στο λογαριασμό του στο Twitter μετά την ανακοίνωση για τον συγκυβερνήτη και εξέφρασε και πάλι τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.