Αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης προτίθενται να παρουσιάσουν σήμερα μία σημαίνουσα νομοθετική πρόταση με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας των ΗΠΑ στον κυβερνοχώρο και την προστασία της οικονομίας, τόνισαν στελέχη της. Η πρόταση αποτελεί καρπό έρευνας, επεξεργασίας και διεργασιών 2,5 ετών, στο διάστημα των οποίων οι αμερικανικοί υπολογιστές έπεσαν θύμα πολλαπλών επιθέσεων ‘χάκερς’, επιθέσεις που πολλοί θεωρούν ότι είχαν ενορχηστρωθεί από την Κίνα.

«Με την κατάθεση της πρώτης συνολικής νομοθετικής πρότασης για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο καταδεικνύουμε την πρόθεση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να αντιμετωπίσει τις περίπλοκες και συστημικές εθνικές αδυναμίες, που εγκυμονούν κινδύνους για την οικονομία και τον λαό της Αμερικής», τονίζει η ίδια πηγή.

Η προτεινόμενη νομοθεσία εστιάζεται στη βελτίωση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για τους Αμερικανούς, τις κρίσιμες υποδομές και τα ίδια δίκτυα και υπολογιστές της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

«Η πρότασή μας ψαύει την κρίσιμη ισορροπία ανάμεσα στην ενίσχυση της ασφάλειας, στη διατήρηση της ιδιωτικής ζωής και την προστασία των κοινωνικών ελευθεριών και ενδυναμώνει την εξακολουθητική οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε ο ίδιος αμερικανός αξιωματούχος.

Η κυβέρνηση Ομπάμα φιλοδοξεί το Κογκρέσο να θέσει εν ισχύι το νομοσχέδιο για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο εντός του έτους.