Μία νέα αποκάλυψη έκανε ο ιστότοπος παρακολούθησης πτήσεων FlightRadar24 σχετικά με το μοιραίο αεροσκάφος Airbus A320 της Germanwings.

Ειδικότερα, οι αρμόδιοι της εταιρείας ανακοίνωσαν ότι βάσει των δεδομένων παρακολούθησης που αναλύθηκαν, προκύπτει το συμπέρασμα ότι κάποιος παρενέβη στο σύστημα του αεροσκάφους και μετέβαλε το ύψος δίνοντάς του στην ελάχιστη δυνατή ρύθμιση, δηλαδή τα 100 πόδια. 

Το αεροσκάφος συνετρίβη σε υψόμετρο 6.000 ποδών.

«Μεταξύ 09:30:52 και 09:30:55 μπορείτε να δείτε ότι η ρύθμιση του αυτόματου πιλότου άλλαξε χειροκίνητα από τα 38.000 πόδια στα 100 πόδια και 9 δευτερόλεπτα αργότερα το αεροσκάφος άρχισε την καθοδική του πορεία, πιθανόν με τη ρύθμιση "ανοικτής κατάβασης" του αυτόματου πιλότου», το Reuters επικαλούμενο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε ο Φρέντρικ Λίνταλ, διευθύνων σύμβουλος της υπηρεσίας.

Στο μεταξύ, η Ένωση Πιλότων Cockpit δια του εκπροσώπου της άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η συντριβή του αεροσκάφους να μην πρόκειται για αυτοκτονία.

«Το γεγονός ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατό, δεν μπορούσαμε ως τώρα να το φανταστούμε», δήλωσε ο Γιεργκ Χάντβεργκ και πρόσθεσε ότι στην ιστορία της αεροπλοΐας έχουν υπάρξει κι άλλα κρούσματα αυτοκτονιών

«Πρέπει να περιμένουμε το τελικό πόρισμα. Βεβαίως αρκετά συνηγορούν υπέρ του σεναρίου ότι μπορεί να πρόκειται για έναν άνθρωπο ψυχικά άρρωστο», συνέχισε, αλλά προειδοποίησε να μην χαρακτηριστεί η συντριβή πρόωρα αυτοκτονία.

«Στα νέα στοιχεία των ερευνητών αυτό είναι μόνο ένα ενδιάμεσο πόρισμα. Πολλά ερωτήματα είναι ακόμη ανοιχτά. Από τη δική μας σκοπιά, είναι πιθανά και άλλα σενάρια», τόνισε.

Επί των ερευνών, αξιωματούχοι ανέφεραν πως βασικές προτεραιότητες είναι ο εντοπισμός των υπόλοιπων μαύρων κουτιών του αεροσκάφους από το σημείο της συντριβής καθώς και η απομάκρυνση των πτωμάτων.