Νέες επιδρομές εξαπέλυσαν κατά στόχων των ανταρτών Χούτι αεροσκάφη του συνασπισμού του οποίου ηγείται η Σαουδική Αραβία.

Επιδρομές πραγματοποιήθηκαν στην στρατιωτική βάση Αλ Τάρικ, που βρίσκεται κοντά στην Τάιζ, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, στο δρόμο που συνδέει την πρωτεύουσα Σαναά και το Άντεν, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Βομβαρδισμοί πραγματοποιήθηκαν επίσης εναντίον αποθηκών όπλων και πυρομαχικών στην περιοχή Μαλάχιζ στην επαρχία Σαάντα, προπύργιο των Χούτι κοντά στη μεθόριο της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Στο μεταξύ, τη στήριξη τους στη στρατιωτική εμπλοκή της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη εξέφρασαν οι ΗΠΑ που άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να παράσχουν επιμελητιακή βοήθεια στις επιχειρήσεις κατά των σιιτών ανταρτών. 

Ο Λευκός Οίκος είχε ήδη ανακοινώσει ότι οι ΗΠΑ συντονίζουν τις ενέργειές τους με το Ριάντ προκειμένου να παράσχουν στρατιωτική υποστήριξη και πληροφορίες που θα βοηθήσουν στη διεξαγωγή των επιχειρήσεων.

Ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας διαβεβαίωσε απόψε ότι το Ριάντ δεν σχεδιάζει μια χερσαία επιχείρηση στην Υεμένη, ωστόσο εάν χρειαστεί κάτι τέτοιο ο στρατός είναι σε ετοιμότητα.

Από την πλευρά του ο ηγέτης των Χούτι απείλησε πως θα υπάρξει απάντηση για την «εγκληματική, άδικη και αδικαιολόγητη επίθεση» της Σαουδικής Αραβίας.

Αυτή ήταν η πρώτη δημόσια δήλωση του Άμπντελ Μάλεκ αλ Χούτι, του ηγέτη των ανταρτών, μετά τις αεροπορικές επιδρομές.