ΔΙΕΘΝΗ

Αποκαλυπτικά ευρήματα στο σπίτι του πιλότου- Φήμες ότι είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο! (Βίντεο)

της Αγγελικής Κιλιντζόγλου - Δημοσίευση 27 Μαρτίου 2015, 07:56 / Ανανεώθηκε 27 Μαρτίου 2015, 11:09
Αποκαλυπτικά ευρήματα στο σπίτι του πιλότου- Φήμες ότι είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο! (Βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

Νέα δεδομένα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την ψυχολογική κατάσταση του 28χρονου πιλότου της Germanwings. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέα δεδομένα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την ψυχολογική κατάσταση του 28χρονου πιλότου της Germanwings που οδήγησε στο θάνατο 149 ανθρώπους ρίχνοντας το αεροπλάνο στις Γαλλικές Άλπεις.

Ο Andreas Lubitz σύμφωνα με τη Daily Mail φέρεται να είχε χωρίσει πρόσφατα από την κοπέλα του. Η γερμανική αστυνομία έκανε φύλλο και φτερό τόσο το σπίτι του Λούμπιτζ στο οποίο λέγεται ότι συγκατοικούσε με τη σύντροφό του όσο και το σπίτι των γονιών του. Κατά τη διάρκεια των πολύωρων ελέγχων βρέθηκαν σημαντικά ευρήματα ωστόσο οι αρχές απέφυγαν να δώσουν οποιαδηποτε λεπτομέρεια για το αν βρέθηκε κάποιο σημείωμα αυτοκτονίας. Ενας υπολογιστής, δύο μεγάλες γεμάτες σακούλες και μία κούτα αφαιρέθηκαν από το ένα διαμέρισμα.

 

  

 

Το προφίλ του 28χρονου - Φήμες για νοσηλεία σε ψυχιατρείο

Σε σημαντικές αποκαλύψεις για την ψυχολογική κατάσταση του Lubitz προχωρά σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο 28χρονος υπέφερε πριν από έξι χρόνια από σοβαρή κατάθλιψη και έκτοτε βρισκόταν υπό τακτική ιατρική παρακολούθηση

Ο συγκυβερνήτης πέρασε "ένα βαρύ καταθλιπτικό επεισόδιο" το 2009 και είχε ακολουθήσει ψυχιατρική θεραπεία, υποστηρίζει η εφημερίδα βασιζόμενη σε έγγραφα της γερμανικής αρχής επίβλεψης των αερομεταφορών (Luftfahrtbundesamt, LBA). 

Έκτοτε ο νεαρός άνδρας ακολουθούσε "ιδιαίτερη και τακτική ιατρική" θεραπεία, συνεχίζει η εφημερίδα, η οποία υποστηρίζει πως οι πληροφορίες αυτές διαβιβάσθηκαν στην LBA από τη Lufthansa, θυγατρική της οποίας είναι η Germanwings. 

Μάλιστα την ίδια ώρα στη Γαλλία κυκλοφορούν φήμες πως ο 28χρονος είχε νοσηλευτεί για κάποιο διάστημα και σε ψυχιατρείο.

Ο επικεφαλής της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Κάρστεν Σπορ δήλωσε χθες, Πέμπτη, χωρίς να δώσει περισσότερες εξηγήσεις, πως ο Αντρέας Λούμπιτς είχε διακόψει "για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα" την εκπαίδευσή του ως πιλότου την οποία είχε αρχίσει το 2008. 

Στη συνέχεια είχε επαναλάβει και ολοκληρώσει κανονικά την εκπαίδευσή του, πριν αρχίσει το 2013 να πετάει με τα Airbus A320. Σύμφωνα με την "Μπιλντ", την εποχή που είχε διακόψει την εκπαίδευσή του, έπασχε "από κατάλθιψη και κρίσεις άγχους".

Πώς έριξε το αεροπλάνο

Την ίδια στιγμή, ο ιστότοπος FlightRadar24 αναφέρει πως βάσει των δεδομένων παρακολούθησης που αναλύθηκαν, προκύπτει το συμπέρασμα ότι κάποιος παρενέβη στο σύστημα του αεροσκάφους και μετέβαλε το ύψος δίνοντάς του στην ελάχιστη δυνατή ρύθμιση, δηλαδή τα 100 πόδιαΤο αεροσκάφος​ συνετρίβη σε υψόμετρο 6.000 ποδιών. 

«Μεταξύ 09:30:52 και 09:30:55 μπορείτε να δείτε ότι η ρύθμιση του αυτόματου πιλότου άλλαξε χειροκίνητα από τα 38.000 πόδια στα 100 πόδια και 9 δευτερόλεπτα αργότερα το αεροσκάφος άρχισε την καθοδική του πορεία, πιθανόν με τη ρύθμιση "ανοικτής κατάβασης" του αυτόματου πιλότου», το Reuters επικαλούμενο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε ο Φρέντρικ Λίνταλ, διευθύνων σύμβουλος της υπηρεσίας. 

Βάζουν και τρίτο άτομο στο πιλοτήριο 

Την ίδια στιγμή, η μία μετά την άλλη αεροπορική εταιρεία επιβάλει τη συνεχή παρουσία δύο ατόμων στα πιλοτήρια των αεροσκαφών. Airtransat, Air Canada, EasyJet, WestJet και Norwegian AirShutlle προχώρησαν ήδη στην εφαρμογή αυτού του κανόνα. 

Και στη γερμανία, η ομοσπονδία των επιχειρήσεων της πολιτικής αεροπορίας (Bundesverband der Deutschen Luftverkehrswirtschaft e.V, BDL) ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επιβάλει την ίδια διάταξη.