Διαμελισμένα βρίσκονται τα σώματα των επιβαινόντων του αεροσκάφους Α320. Στο σημείο της πρόσκρουσης  έχουν βρεθεί 400-600 κομμάτια από τα πτώματα των 150 θυμάτων. Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές δεν έχει εντοπιστεί καμία ακέραιη σορός από την περιοχή όπου έχουν διασκορπιστεί τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Germanwings.

Το σημείο της συντριβής θυμίζει κρανίου τόπο, ενώ λεπτό προς λεπτό τη συντριβή δείχνει ένα βίντεο animation που δημοσίευσε το βρετανικό IBITIMES.

Την ίδια ώρα, συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία για την ψυχική κατάσταση του μοιράιου συγκυβενρήτη. Ο 28χρονος φέρεται να λάμβανε φαρμακευτική αγωγή για ασθένεια​, πιθανότατα κατάθλιψη, σύμφωνα με το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Γερμανίας. Παράλληλα, όπ ως αναφέρει η  Bild, ο Andreas Lubitz είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρικό νοσοκομείο.

Όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις ο Lubitz φέρεται να είχε αποκρύψει την ασθένεια από την οποία έπασχε από τον εργοδότη του καθώς και την αναρρωτική άδεια που είχε λάβει την ημέρα της πτήσης.

Αυτό προκύπτει από την έρευνα στο σπίτι του όπου εντοπίστηκαν σκισμένα έγγραφα που περιέχουν λεπτομερή στοιχεία. «Το γεγονός είναι ότι έγγραφα ασθενείας τα οποία υποδεικνύουν ότι δεν ήταν ικανός προς εργασία βρέθηκαν σκισμένα, ανάμεσα σε άλλα ευρήματα και τα οποία ήταν πρόσφατα, ακόμη και με ημερομηνία της ημέρας του δυστυχήματος, υποστηρίζουν την εκτίμηση της πρώιμης φάσης της έρευνας ότι ο συγκυβερνήτης έκρυβε την ασθένειά του από τον εργοδότη του, αλλά και από τους συναδέλφους του», αναφέρουν Γερμανοί αξιωματούχοι.

Όπως τονίστηκε, τα ευρήματα ενισχύουν τις υποψίες ότι ο συγκυβερνήτης έπασχε από κατάθλιψη.

Σε κάθε περίπτωση δεν είχε αφήσει σημείωμα αυτοκτονίας, ενώ δεν υπάρχουν προς το παρόν στοιχεία που να παραπέμπουν σε πολιτικά ή θρησκευτικά κίνητρα.

Η εισαγγελία ανακοίνωσε πως η εξέταση των εγγράφων που βρέθηκαν στο σπίτι του συγκυβερνήτη θα διαρκέσει κάποιες ημέρες. 

Σχολιάζοντας τα ευρήματα των αρχών, εκπρόσωπος της Germanwings επεσήμανε πως δεν ήταν σε γνώση της εταιρείας η άδεια ασθένειας του Ludwitz. 

Αναφορές στα ΜΜΕ ισχυρίζονται ότι ο συγκυβερνήτης της πτήσης είχε λάβει αναρρωτική άδεια την ημέρα του δυστυχήματος. Η Germanwings διευκρινίζει πως ποτέ δεν έλαβε κανένα ιατρικό σημείωμα εκείνη την ημέρα.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο Lubitz είχε καταγεγραμμένη στο ιατρικό του πιστοποιητικό την ένδειξη «SIC», που σημαίνει «ειδική τακτική ιατρική εξέταση».

Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Γερμανίας δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει εάν η σημείωση «ειδική τακτική ιατρική εξέταση» αφορούσε την ψυχική ή την σωματική υγεία του πιλότου, διότι η πληροφορία είναι εμπιστευτικού χαρακτήρα.

Παράλληλα, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ντίσελντορφ ανέφερε πως ο Lubitz είχε εισαχθεί για «διαγνωστική αξιολόγηση» στις 10 Μαρτίου. 

Σε κάθε περίπτωση, οι αξιωματούχοι του νοσοκομείου αρνήθηκαν να δώσουν λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας τους. 

Το νοσοκομείο ανακοίνωσε επίσης ότι τα στοιχεία του ασθενούς έχουν διαβιβαστεί στην εισαγγελία του Ντίσελντορφ. 

Είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο

Νωρίτερα η γερμανική εφημερίδα Bild είχε αναφέρει ότι ο 28χρονος είχε νοσηλευτεί πριν από έξι χρόνια σε ψυχιατρείο με σοβαρή κατάθλιψη και έκτοτε βρισκόταν υπό τακτική ιατρική παρακολούθηση.

Ο συγκυβερνήτης πέρασε «ένα βαρύ καταθλιπτικό επεισόδιο» το 2009 υποστηρίζει η εφημερίδα βασιζόμενη σε έγγραφα της γερμανικής αρχής επίβλεψης των αερομεταφορών (Luftfahrtbundesamt, LBA).

Έκτοτε ο νεαρός άνδρας ακολουθούσε «ιδιαίτερη και τακτική ιατρική» θεραπεία, συνεχίζει η εφημερίδα, η οποία υποστηρίζει πως οι πληροφορίες αυτές διαβιβάσθηκαν στην LBA από τη Lufthansa, θυγατρική της οποίας είναι η Germanwings.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lufthansa, θυγατρική της οποίας είναι η Germanwings, τόνισε κατηγορηματικά ότι, παρότι είχε σταματήσει την εκπαίδευσή του το 2009, ο Λούμπιτς δεν αποτελούσε ρίσκο στο πιλοτήριο, έχοντας περάσει όλα τα απαραίτητα τεστ.

Μακάβρια ευρήματα

Στο μεταξύ, στο σημείο της συντριβής οι διασώστες συνεχίζουν το έργο τους.  Σύμφωνα με την ενημέρωση της γαλλικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 400-600 κομμάτια από τα πτώματα των 150 θυμάτων. 

Το πιο σοκαριστικό είναι ότι κανένα πτώμα δεν έχει βρεθεί ολόκληρο, παρά μόνο ανθρώπινα μέλη, καθώς η σύγκρουση του αεροπλάνου με το βουνό ήταν σφοδρότατη.

Στη συνέχεια, όλα τα μέλη θα μεταφερθούν σε ειδικό μέρος, όπου οι ειδικοί θα κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις, προκειμένου να αρχίσει ο προσδιορισμός τους και να αναγνωριστούν τα θύματα.