Εθνική τελετή μνήμης για τα 150 θύματα της αεροπορικής τραγωδίας με το Airbus της Germanwings θα πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου στον Καθεδρικό της Κολονίας, παρουσία της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και του προέδρου της χώρας Γιοάχιμ Γκάουκ.

Στην τελετή αυτή έχουν προσκληθεί «οι οικογένειες και οι φίλοι» των θυμάτων, καθώς πολλοί κατάγονταν από την περιοχή αυτή της Γερμανίας, αλλά και εκπρόσωποι άλλων χωρών που θρηνούν θύματα από το αεροπορικό δυστύχημα, είπε μια εκπρόσωπος του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Μια λειτουργία στη μνήμη των θυμάτων τελέστηκε σήμερα το πρωί και στον Καθεδρικό ναό του Ντιν-λε-Μπεν, της νοτιοανατολικής Γαλλίας, κοντά στο σημείο της συντριβής του αεροπλάνου.

«Ήρθα για να προσευχηθώ για τις οικογένειες και τα θύματα. Με συγκλόνισε η τραγωδία αυτή. Είναι σημαντικό να τελέσουμε σήμερα αυτό το μνημόσυνο», είπε μια ηλικιωμένη κάτοικος της περιοχής που, μαζί με πολλούς άλλους πιστούς, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους οικείους των θυμάτων.

Πολλοί, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, άφησαν ένα μπουκέτο λουλούδια στη βάση της Αγίας Τράπεζας όπου είχαν τοποθετηθεί 150 κεριά, ένα για κάθε θύμα.