Μπέρδεμα έγινε με τη φωτογραφία ενός νεαρού με καπέλο, ο οποίος φερόταν να είναι ο μοιραίος συγκυβερνήτης που έριξε το Airbus της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις.

Στην παραπάνω φωτογραφία απεικονίζεται ο Andreas G., ένας γερμανός μάγειρας, ο οποίος μένει στην Ελβετία.

Η φωτογραφία αυτή βρέθηκε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook και μοιράστηκε στα μέσα όλου του κόσμου. Ωστόσο, η ατυχία του μάγειρα είναι ότι έχει το ίδιο όνομα με τον μοιραίο συγκυβερνήτη.

Μιλώντας στην εφημερίδα της Ελβετίας 20 Minutes Suisse, δήλωσε:

Δεν αντέδρασα σε όλα αυτά. Πίστεψα ότι η υπόθεση θα διαλευκανθεί γρήγορα γιατί το όνομά της οικογένειάς μου δεν είναι το ίδιο με τον συγκυβερνήτη. Αυτό που με εκπλήσσει είναι ότι οι δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο παίρνουν μια είδηση μέσω ενός tweet.

Όσον αφορά στον Andreas Lubitz, η πρώτη φωτογραφία που έκανε τον γύρο του κόσμου ήταν αυτή που τον δείχνει με φόντο μια γέφυρα.

Χρειάστηκε να περάσουν τρεις ημέρες μέχρι να εμφανιστούν κι άλλες φωτογραφίες του. 

Οι νέες φωτογραφίες προέρχονται από ένα site για δρομείς, το οποίο είχε φωτογραφήσει όλους τους συμμετέχοντες, μαζί και τον Andreas Lubitz. Αυτό το site, σύμφωνα με τη «Le Figaro» πούλησε προς 9 ευρώ τη μία όλες τις φωτογραφίες του, που προέρχονται από τον ημι-μαραθώνειο της Φραγκφούρτης το 2010.