Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Τύνιδας «εναντίον της τρομοκρατίας».

Η διαμαρτυρία έγινε στον απόηχο της επίθεσης στο μουσείο Μπάρντο, την ώρα που οι αρχές της Τυνησίας επιβεβαίωναν τον θάνατο του αρχηγού της μεγαλύτερης τζιχαντιστικής οργάνωσης στην χώρα.

Περιστοιχισμένος από ηγέτες και αξιωματούχους ξένων χωρών, ο πρόεδρος της Τυνησίας Μπέτζι Καϊντ Εσέμπσι συμμετείχε στη πορεία αυτή, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους Φρανσουά Ολάντ και ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Ρέντσι όπως επίσης ο πρόεδρος της Γκαμπόν Άλι Μπόνγκο και ο Παλαιστίνιος ομόλογός του Μαχμούντ Αμπάς πήραν επίσης μέρος σε αυτήν την κινητοποίηση.

«Ελεύθερη Τυνησία, έξω η τρομοκρατία», «η χώρα μας είναι ισχυρότερη από εσάς» ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές, πολλοί εκ των οποίων κρατούσαν σημαίες της Τυνησίας ενώ διέσχιζαν στη λεωφόρο που οδηγεί στο μουσείο Μπάρντο.

«Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν έρθει εδώ για να πουν σήμερα «όχι στην τρομοκρατία» και προκειμένου να στείλουν ένα μήνυμα στους τρομοκράτες: η Τυνησία είναι απρόσβλητη!» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκ των διαδηλωτών.

Λίγο πριν από την έναρξη της πορείας, ο πρωθυπουργός της χώρας Έσιντ ανακοίνωσε ότι ο επικεφαλής της μεγαλύτερης ένοπλης τζιχαντιστικής οργάνωσης της Τυνησίας, ο Λοκμάν Αμπού Σακρ, ο οποίος κατηγορείται από την Τυνησία ότι «διηύθυνε» την επίθεση της 18ης Μαρτίου εναντίον του μουσείου Μπάρντο, σκοτώθηκε το βράδυ του Σαββάτου.