Συνεχίζτηκε για πέμπτη ημέρα η εκστρατεία με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία εναντίον των δυνάμεων των Χούτι στην Υεμένη που αντιτίθενται στον πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι. 

Ένας από τους κατοίκους είπε πως τα πλήγματα φαίνεται ότι ήταν επικεντρωμένα κυρίως γύρω από τη διπλωματική συνοικία της πρωτεύουσας.

"Ήταν μια νύχτα κόλασης", δήλωσε ένας υεμενίτης διπλωμάτης. Πρόσθεσε πως οι επιδρομές φαίνεται ότι είχαν στόχο αποθήκες όπλων που πιστεύεται ότι βρίσκονται μέσα σε σήραγγες σκαμμένες στα βουνά που δεσπόζουν της πόλης.

Το Ριάντ ανακοίνωσε στις 26 Μαρτίου πως, μαζί με άλλες εννέα σουνιτικές μουσουλμανικές χώρες, άρχισε αεροπορικές επιδρομές εναντίον της σιιτικής πολιτοφυλακής των Χούτι που ελέγχει την πρωτεύουσα και είναι σύμμαχος του κύριου περιφερειακού αντιπάλου του βασιλείου, του Ιράν.

Το Ιράν, το οποίο αρνείται ότι βοηθάει στρατιωτικά τους Χούτι, έχει καταδικάσει δριμύτατα τις επιδρομές.

Το υπουργείο Υγείας, το οποίο ελέγχεται από τους Χούτι, ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, ότι οι αεροπορικές επιθέσεις προκάλεσαν το θάνατο 35 ανθρώπων και τον τραυματισμό 88 τη νύκτα του Σαββάτου προς την Κυριακή. Οι αριθμοί αυτοί δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή.