Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε απόψε ότι ένας Γάλλος σκοτώθηκε "κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου" στη Βεγγάζη, διευκρινίζοντας ότι άλλοι τέσσερις γάλλοι υπήκοοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια του ίδιου ελέγχου.

    "Κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου της αστυνομίας στην Βεγγάζη χθες το βράδυ, πέντε γάλλοι υπήκοοι, συνελήφθησαν. Ένας από αυτούς τραυματίστηκε από σφαίρα και πέθανε το βράδυ στο νοσοκομείο της Βεγγάζης", αναφέρει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μπερνάρ Βαλερό σε ανακοίνωση του.

    "Ο εκπρόσωπος μας στην περιοχή συναντήθηκε με τους κρατούμενους συμπατριώτες μας. Παραμένει δε σε επαφή με τις τοπικές αρχές για να εξετάσουν την κατάσταση τους", πρόσθεσε.

    Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έδωσε καμία ένδειξη ως προς τις ταυτότητες, τα καθήκοντα και τους λόγους της παρουσίας αυτών των Γάλλων στη Βεγγάζη.

    Πρόσφατα, γάλλοι πρώην στρατιωτικοί κυκλοφορούσαν στη Βεγγάζη, με την προοπτική να εξασφαλίσουν πιθανά συμβόλαια στον τομέα της ιδιωτικής ασφάλειας, σύμφωνα με ένα δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται εκεί.