current views are: 1

30 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση13:56

Ο Lubitz είχε νοσηλευτεί για αυτοκτονικές τάσεις

Νέα στοιχεία – σοκ έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι γερμανοί εισαγγελείς, σχετικά με τον συγκυβερνήτη της μοιραίας πτήσης της Germanwings.

Δημοσίευση 13:56’
αρθρο-newpost

Νέα στοιχεία – σοκ έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι γερμανοί εισαγγελείς, σχετικά με τον συγκυβερνήτη της μοιραίας πτήσης της Germanwings.

Νέα στοιχεία – σοκ έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι γερμανοί εισαγγελείς, σχετικά με τον συγκυβερνήτη της μοιραίας πτήσης της Germanwings.

Σύμφωνα με την εισαγγελία του Ντίσελντορφ, ο Andreas Lubitz στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί για αυτοκτονικές τάσεις.

«Πριν αρκετά χρόνια, πριν αποκτήσει το δίπλωμα πιλότου, ο συγκυβερνήτης είχε περάσει μια μεγάλη περίοδο ψυχοθεραπείας με αξιοσημείωτες αυτοκτονικές τάσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά η εισαγγελία.

Το γραφείο του εισαγγελέα, το οποίο επικαλέστηκε «σχετικά ιατρικά έγγραφα», πρόσθεσε ότι έκτοτε ο Lubitz δεν έδειξε ενδείξεις αυτοκτονικής συμπεριφοράς ή επιθετικών τάσεων κατά τις επισκέψεις του στους γιατρούς.

Ακόμη, επεσήμαναν ότι μέχρι στιγμής η έρευνα δεν έχει καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα, σχετικά με τα κίνητρα του Lubitz και έκαναν γνωστό ότι βρέθηκαν αρκετά σημειώματα γιατρών, τα οποία όμως δεν ανέφεραν ότι έχει αυτοκτονικές τάσεις ή ότι δεν επιτρέπεται να πετάει.

«Δεν έχουν εντοπιστεί ειδικές περιστάσεις, είτε στην προσωπική του ζωή είτε στην εργασία του, που να ρίχνουν φως στο πιθανό του κίνητρο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εισαγγελίας.

 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες της Βελτ αμ Ζόνταγκ, οι ερευνητές ανακάλυψαν στην κατοικία του Λούμπιτς «πάρα πολλά φάρμακα» για τη θεραπεία «ψυχικών νόσων».

Άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Lubitz υπέφερε και από κάποια πάθηση στα μάτια, η οποία δεν αποκλείεται να του προκαλούσε ψυχοσωματικές διαταραχές.

«Έχουν απομονωθεί 78 διαφορετικά DNA»

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες στον τόπο συντριβής του Airbus, προκειμένου να περισυλλεγούν οι σοροί των θυμάτων.

Οι ερευνητές «απομόνωσαν 78 διαφορετικά DNA», τα οποία θα συγκριθούν με αυτά των οικογενειών των θυμάτων για να γίνει η ταυτοποίηση, δήλωσε χθες, Κυριακή, ο εισαγγελέας της Μασσαλίας Μπρις Ρομπέν. 

Αφότου σημειώθηκε η συντριβή του Airbus A320, οι ερευνητές καταβάλλουν προσπάθειες για να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία που θα επιτρέψουν να γίνει η αναγνώριση των θυμάτων, όμως δεδομένης της κατάστασης των στοιχείων που συγκεντρώνονται, το έργο τους είναι δύσκολο. 

Ο εισαγγελέας δήλωσε πως η διαμόρφωση μιας οδού πρόσβασης στον τόπο της καταστροφής για οχήματα 4Χ4 ενδέχεται να ολοκληρωθεί έως σήμερα το βράδυ. Η οδός αυτή θα επιτρέψει κυρίως την απομάκρυνση μεγάλων κομματιών της ατράκτου, που είναι δύσκολο να μεταφερθούν με ελικόπτερα.

Έως τώρα, οι ερευνητές φθάνουν καθημερινά στον τόπο του δυστυχήματος με ελικόπτερα από το αεροδρόμιο της Σεν-λεζ-Αλπ, που απέχει περίπου δέκα χιλιόμετρα από εκεί.


σχετικα αρθρα