current views are: 1

30 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση21:59

Μάλι: Ένοπλοι πυρπόλησαν φορτηγό του Ερυθρού Σταυρού και σκότωσαν τον οδηγό

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ και σκότωσαν έναν οδηγό της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού .

Δημοσίευση 21:59’
αρθρο-newpost

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ και σκότωσαν έναν οδηγό της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού .

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ και σκότωσαν έναν οδηγό της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ), ο οποίος επρόκειτο να παραλάβει ιατρικό εξοπλισμό από το Νίγηρα και να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο του Μαλί, δήλωσαν αξιωματούχοι του Ερυθρού Σταυρού. Η ταυτότητα των ενόπλων παραμένει άγνωστη, σύμφωνα με αξιωματούχους.

«Ο άνδρας οδηγούσε το φορτηγό από το Γκάο προς την Νιαμέυ (πρωτεύουσα του Νίγηρα) για να παραλάβει ιατρικό εξοπλισμό που θα μετέφερε στο νοσοκομείο του Γκάο. Ο θάνατός του αποτελεί τραγωδία όχι μόνο για την οικογένειά του αλλά και για τη ΔΕΕΣ, θα επηρεάσει τις ζωές και την ευημερία χιλιάδων ανθρώπων», δήλωσε η Γιασμίν Πραζ Ντεσιμόζ, επικεφαλής των επιχειρήσεων της ΔΕΕΣ στη βόρεια και δυτική Αφρική.

Όπως δήλωσε αξιωματούχος του Ερυθρού Σταυρού στο Μαλί, η επίθεση έλαβε χώρα περίπου 40 χιλιόμετρα έξω από το Γκάο.

«Το φορτηγό δέχτηκε σφοδρή επίθεση από ενόπλους, οι οποίοι πυροβόλησαν τον οδηγό και έκαψαν το φορτηγό. Δεν γνωρίζουμε την ταυτότητα των ενόπλων», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς η Βάλερι Μπάο Νάνα του Ερυθρού Σταυρού.

Πριν από λίγες ημέρες ένας ακόμα υπάλληλος του Ερυθρού Σταυρού στο Μαλί έπεσε θύμα επίθεσης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για νοσηλεία.


σχετικα αρθρα