Κοινή συνεδρίαση του γαλλο-γερμανικού υπουργικού συμβουλίου διεξάγεται στο Βερολίνο, όπου ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα επιδιώξει να διαβεβαιώσει την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ για την πρόθεσή του να επιμείνει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων για τη δημοσιονομική εξυγίανση.

Ο Φρανσουά Ολάντ διαβεβαιώνει την γερμανίδα καγκελάριο ότι έχει την πρόθεση να συνεχίσει την πολιτική των μεταρρυθμίσεων με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος. 

Αισιόδοξος, ο πρόεδρος της Γαλλίας υπολογίζει σε μία οικονομική ανάκαμψη για τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 3% το 2017 και για τον περιορισμό της ανεργίας που δεν σταματά να αυξάνεται. 

"Υπάρχει στα Γερμανία μία ισχυρή πεποίθηση ότι η Γαλλία εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις...πρέπει να δείξουμε ότι η διαδικασία προχωρεί όποια και αν είναι τα εκλογικά αποτελέσματα, ότι αυτά δεν αλλάζουν τα προγράμματα των μεταρρυθμίσεων, το αντίθετο", διαβεβαιώνουν πηγές του περιβάλλοντος του υπουργού Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν. 

Παράλληλα με το υπουργικό συμβούλιο, ο γάλλος υπουργός Οικονομίας θα εκδώσει μαζί με τον γερμανό ομόλογό του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κοινό ανακοινωθέν το οποίο θα περιλαμβάνει λίστα γαλλο-γερμανικών επενδυτικών προγραμμάτων για την αξιοποίηση του ευρωπαϊκού σχεδίου επενδύσεων, του επονομαζόμενου "σχεδίου Γιουνκέρ". 

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα δώσει επίσης διάλεξη στα αγγλικά σε εμπορική σχολή με θέμα "Ευρωπαϊκό New Deal".