«Ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων» σκοτώθηκε ή τραυματίσθηκε από την έκρηξη εμπρηστικου μηχανισμού σε τράπεζα της κινεζικής επαρχίας Γκανσού (βορειοδυτική Κίνα) που έχει θιβετανικό πληθυσμό, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Νέα Κίνα. Ένας άγνωστος έριξε μια βόμβα μολότοφ στις 09.00 (τοπική ώρα, 04.00 ώρα Ελλάδας) σε τραπεζικό κατάστημα της πόλης Βουβέι, στην αυτόνομη περιφέρεια Τιαντσού, στην οποία κατοικούν πολλοί Θιβετανοί, τη στιγμή όπου διεξαγόταν εκεί μια εσωτερική συνεδρίαση, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας, τον οποίο επικαλείται χωρίς να κατονομάζει το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το Νέα Κίνα, το οποίο είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι "δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίσθηκαν" από την έκρηξη, μετέδωσε στη συνέχεια ότι δεν είναι σε θέση να κάνει γνωστό τον ακριβή αριθμό των θυμάτων.

Ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας πρόσθεσε πως είδε ανθρώπους να πέφτουν από το παράθυρο της αίθουσας συνεδριάσεων που βρίσκεται στον 4ο ορόφου του κτιρίου, ενώ άλλοι, με σοβαρά εγκαύματα, απομακρύονταν με φορεία.

Ένας υπεύθυνος της περιοχής και οι πυροσβέστες επιβεβαίωσαν την έκρηξη, χωρίς όμως να μπορούν να κάνουν την παραμικρή διευκρίνιση, ιδιαίτερα όσον αφορά τον απολογισμό των θυμάτων.

Σχεδόν δύο ώρες αργότερα, οι πρώτες βοήθειες και η αστυνομία εξακολουθούσαν να βρίσκονται μπροστά στην τράπεζα, ο δρόμος της οποίας έχει αποκλειστεί από αστυνομικούς, σύμφωνα με το Νέα Κίνα. Το πρακτορείο δεν αποκάλυψε το όνομα της τράπεζας.

Περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού της περιφέρειας Τιαντσού, που αριθμεί 210.000 κατοίκους, είναι Θιβετανοί, πρόσθεσε το πρακτορείο.
TAGS