Χειροπέδες στον γιο του πρώην προέδρου της Μολδαβίας, Πέτρου Λουτσίνσκι, για υπόθεση εκβιασμού.

Ο Σέρτζιου Λουτσίνσκι, συνελήφθη από μέλη της Ρουμανικής Διεύθυνσης Καταπολέμησης της Διαφθοράς (DNA) ως ύποπτος για εκβιασμό και αθέμιτη άσκηση επιρροής.

Εισαγγελείς της DNA ερεύνησαν χθες το σπίτι του επιχειρηματία Σέρτζιου Λουτσίνσκι στην πόλη Βολουντάρι, στην επαρχία Ίλφοβ της Ρουμανίας και στη συνέχεια τον ανέκριναν επί δύο ώρες.

Μέλη της Ρουμανικής Διεύθυνσης Καταπολέμησης της Διαφθοράς συνέλαβαν για την ίδια υπόθεση τον αστυνομικό της διεύθυνσης καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας (DIICOT), Κονσταντίν Κομανεάνου ως ύποπτο για δωροληψία.

Ο γιος του πρώην προέδρου της Μολδαβίας και ο αστυνομικός φέρονται να συνεργάζονταν και να επιχείρησαν να αποσπάσουν χρηματικό ποσό από επιχειρηματία.

Ο συλληφθείς φέρεται να ζητούσε από ρουμάνο επιχειρηματία να τού καταβάλλει το ποσό των 4 εκατ. ευρώ ως αντάλλαγμα για να αποσύρει μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του στην DIICOT και για να σταματήσει η έρευνα σε βάρος του.

Στις 17 Μαρτίου, ο Λουτσίνσκι έλαβε υπόσχεση από τον επιχειρηματία ότι θα του δώσει 2 εκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα, ο συλληφθείς αστυνομικός της DIICOT πήγε στον ίδιο επιχειρηματία και του ζήτησε 50.000 ευρώ για να τον βοηθήσει με την υπόθεση της μήνυσης που κατέθεσε εναντίον του ο Λουτσίνσκι.

Μέλη της DNA συνέλαβαν τον Κομανεάνου επ΄ αυτοφώρω χθες να λαμβάνει το ποσό των 5.000 ευρώ από μεσάζοντα, που είχε στείλει ο επιχειρηματίας.