current views are: 1

31 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση11:18

Θρίλερ με τον αιχμάλωτο εισαγγελέα στην Τουρκία (φωτό)

Όμηρο κρατούν ένοπλοι τον εισαγγελέα, που ερευνά την υπόθεση του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, στα γεγονότα του Γκεζί τον Ιούνιο του 2013.

Δημοσίευση 11:18’
αρθρο-newpost

Όμηρο κρατούν ένοπλοι τον εισαγγελέα, που ερευνά την υπόθεση του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, στα γεγονότα του Γκεζί τον Ιούνιο του 2013.

Από το μεσημέρι είναι σε εξέλιξη η ομηρία του εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ, που ερευνά την υπόθεση του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, στα γεγονότα του Γκεζί τον Ιούνιο του 2013. Ένοπλοι, φερόμενοι ως μέλη ακροαριστερής οργάνωσης τον κρατούν μέσα σε δικαστήριο στην Κωνσταντινούπολη, με το πιστόλι κυριολεκτικά στον κρόταφο.

Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για τη οργάνωση Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C). Ανακοίνωση αναρτήθηκε σε έναν ιστότοπο που πρόσκειται στο DHKP-C, έδινε διορία ως τις 15:35 (ώρα Ελλάδας) στους αστυνομικούς που ευθύνονται για τον θάνατο του νεαρού αγοριού να «ομολογήσουν δημοσίως» την πράξη τους, διαφορετικά οι ένοπλοι θα σκότωναν τον εισαγγελέα.

Νωρίτερα, μέσω Twitter, έκανε τον γύρο του Διαδικτύου μια φωτογραφία, στην οποία, ένοπλος σημαδεύει με πιστόλι τον εισαγγελέα στο κεφάλι.

Λίγες ώρες πιο πριν, ακούστηκαν πυροβολισμοί στην αίθουσα του δικαστικού μεγάρου του Τσαγλαγιάν, όπου κρατείται ο όμηρος.

Η αστυνομία βρίσκεται εδώ και ώρες σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους ενόπλους οι οποίοι ζητούν συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί που σκότωσαν τον 15χρονο, να ομολογήσουν την πράξη τους σε απευθείας μετάδοση και να καταπέσουν οι κατηγορίες εναντίον όλων όσοι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του 15χρονου. Ζητούν ακόμα να εξασφαλιστεί η ασφαλής έξοδός τους από το κτήριο του δικαστικού μεγάρου, χωρίς να υπάρξουν κυρώσεις για την πράξη τους.

Ο πατέρας του 15χρονου Σαμί Ελβάν, πάντως, έκανε έκκληση στους ενόπλους για απελευθέρωση του εισαγγελέα. «Ο γιος μου πέθανε, να μην πεθάνει κι άλλος» δήλωσε, σύμφωνα με τη Hurriyet. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος συμμετέχει στις επαφές των διαπραγματευτών με τους ενόπλους.

Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, πάντως είναι στο σημείο, έτοιμες για έφοδο.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή, ενώ απομακρύνθηκαν όλοι όσοι βρίσκονταν στο κτίριο της εισαγγελίας.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου συγκάλεσε, νωρίτερα, υπουργική σύσκεψη για τη διαχείριση της κρίσης, ενώ από τις τουρκικές αρχές έκοψαν τη ροή πληροφόρησης προς τα ΜΜΕ της χώρας, εν μέσω της ομηρίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπερκίν Ελβάν πέθανε στις 11 Μαρτίου του 2014, 269 μέρες αφότου έπεσε σε κώμα, από χτύπημα δακρυγόνου. Ο εισαγγελέας ανέλαβε την υπόθεση πριν από έξι μήνες.


σχετικα αρθρα