Οι πακιστανοί Ταλιμπάν σύμμαχοι της Αλ-Κάιντα ανέλαβαν την ευθύνη για τη διπλή επίθεση, από την οποία σκοτώθηκαν σήμερα τουλάχιστον 80 νεαροί σπουδαστές σε σχολή της αστυνομίας στο βορειοδυτικό Πακιστάν, λέγοντας πως πρόκειται για μια "πρώτη ενέργεια" για να εκδικηθούν για το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν. "Είναι μια πρώτη ενέργεια εκδίκησης για τον μάρτυρα Οσάμα", δήλωσε τηλεφωνικά προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Εχσανουλάχ Εχσάν, εκπρόσωπος του Κινήματος των Ταλιμπάν του Πακιστάν (TTP), συμμάχου της Αλ-Κάιντα. "Περιμένετε πιο μαζικές επιθέσεις στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν", απείλησε.

Σήμερα τα χαράματα, στο Σαμπκαντάρ, μια μικρή πόλη της περιφέρειας Τσαρσάντα στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ένας άνδρας σε μοτοσυκλέτα ανατίναξε τη βόμβα που έφερε πάνω του τη στιγμή που οι δόκιμοι μιας παραστρατιωτικής μονάδας της αστυνομίας (και όχι του στρατού, όπως είχε μεταδοθεί νωρίτερα), οι οποίοι είχαν φορέσει πολιτικά, ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν στα λεωφορεία που θα τους μετέφεραν στα σπίτια τους για 10ήμερη άδεια, δήλωσε ο Νισάρ Χαν Μαρουάτ, ο αρχηγός της αστυνομίας στην Τσαρσάντα.

Η επίθεση είχε στόχο κέντρο εκπαίδευσης μιας παραστρατιωτικής μονάδας της αστυνομίας (Frontier Constabulary) που έχει ως αποστολή τη φύλαξη των συνόρων.

Στη συνέχεια μια δεύτερη βόμβα, που ήταν κρυμμένη, εξερράγη στα λεωφορεία που περίμεναν τους νεαρούς δόκιμους.

Από τους νεκρούς, 65 ήταν δόκιμοι. Εξήντα άνθρωποι τραυματίσθηκαν. Πρόκειται για την πιο αιματηρή επίθεση που έχει πραγματοποιηθεί φέτος στο Πακιστάν.

Πρόκειται για την πιο αιματηρή επίθεση που έχει πραγματοποιηθεί φέτος στο Πακιστάν.