Ένα νέο συγκλονιστικό ντοκουμέντο από το Airbus A320 της Germanwings που προσέκρουσε στις νότιες γαλλικές Άλπεις φέρνει στο φως της δημοσιότητας το περιοδικό Paris Match.

Πρόκειται για ένα βίντεο από κινητό τηλέφωνο που εντοπίστηκε από πηγή κοντά στις έρευνες για το συμβάν, στα συντρίμμια του αεροσκάφους. Σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό καταγράφονται οι τελευταίες δραματικές στιγμές στην καμπίνα πριν την πτώση του A320.

Όπως αναφέρει το περιοδικό, η σκηνή είναι τόσο χαοτική που είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς πρόσωπα, ωστόσο από τους ήχους των ουρλιαχτών των επιβατών φαίνεται ξεκάθαρο να γνώριζαν τη μοίρα του αεροσκάφους. Ένας ακούγεται να φωνάζει «θεέ μου» σε διάφορες γλώσσες. Ακόμα ακούγεται περισσότερο από τρεις φορές ένας μεταλλικός ήχος, πιθανώς οι προσπάθειες του πιλότου να ανοίξει την πόρτα του cockpit όπου είχε κλειδωθεί ο συγκυβερνήτης.

Προς το τέλος, έπειτα από ένα πολύ δυνατό κούνημα, τα ουρλιαχτά εντείνονται, συνεχίζει το Paris Match. Μετά, η απόλυτη σιωπή...

Σύμφωνα με το περιοδικό, τα όσα καταγράφονται στο εν λόγω βίντεο, επιβεβαιώνονται και από τις πληροφορίες του καταγραφέα φωνής του αεροσκάφους, το ενός δηλαδή από τα μαύρα κουτιά που εντοπίστηκαν στις Άλπεις. Εκεί καταγράφονται οι συνομιλίες του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη:

10:00

Το αεροσκάφος απογειώνεται

10:10

Ο πιλότος λέει στον Λούμπιτς. «Δεν είχα χρόνο να πάω τουαλέτα πριν την απογείωση». Ο Λούμπιτς: Απαντά: «Μπορείς να πας».

10:27

Το αεροσκάφος έφτασε τα 38000 πόδια. Ο πιλότος ζητεί από τον Λούμπιτς να ετοιμάσει το αεροσκάφος για προσγείωση και να επιβεβαιώσει ότι είναι έτοιμος για να αρχίσει η διαδικασία καθόδου. Ο Λούμπιτς επιμένει: «Μπορείς να πας. Μπορείς να πας τώρα».

10:28

Ένας ήχος ακούγεται από τη θέση του κυβερνήτη. Η πόρτα ανοίγει. Ο πιλότος λέει στον Λούμπιτς: «Έχεις τον έλεγχο του αεροσκάφους». Ο Λούμπιτς απαντάει: «Το ελπίζω».

10:30

Ο Λούμπιτς μένει μόνος στο πιλοτήριο. Κλειδώνει τη θωρακισμένη πόρτα. Ακούγεται παράλληλα ο αυτόματος πιλότος που επαναπρογραμματίζεται για να φτάσει στο κατώτερο ύψος των 100 ποδιών.

10:33

Η προσγείωση αρχίζει. Το αεροσκάφος κατεβαίνει με ρυθμό 3000 ποδών ανά λεπτό. Ο πύργος ελέγχου προειδοποιεί για το πρόβλημα. Προσπαθούν να επικοινωνήσουν με το αεροσκάφος. Ο Λούμπιτς δεν απαντάει.

Από το βάθος ακούγεται η φωνή του κυβερνήτη. «Είμαι εγώ», λέει και προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα και συνεχίζει: «Για όνομα του θεού, άνοιξε την πόρτα!»

10:34

Ο πρώτος συναγερμός που προειδοποιεί για το ύψος του αεροσκάφους σβήνει

Οι πρώτοι ήχοι ανησυχίας από την καμπίνα των επιβατών αρχίσουν να ακούγονται.

10:37

Και δεύτερος συναγερμός. Καμία αντίδραση από τον Λούμπιτς. Την ίδια στιγμή ο πιλότος φωνάζει: «Άνοιξε τη γ.....η πόρτα».

10:38

Παρά τους θορύβους, η αναπνοή του Λούμπιτς εμφανίζεται ήρεμη. Το αεροπλάνο συνεχίζει να πέφτει.

10:40

Βίαιοι ήχοι ακούγονται καθώς και ουρλιαχτά. Το δεξί φτερό του αεροσκάφους χτυπά βουνοκορφή ..

10:41

Η στιγμή της πρόσκρουσης.