Αυστραλία: Ελληνίδα καταδικάστηκε για απόπειρα δολοφονίας των παιδιών της


Δικαστήριο της Μελβούρνης επέβαλε ποινή 25 ετών σε μια μητέρα ελληνικής καταγωγής, που αποπειράθηκε να σκοτώσει τα δύο ανήλικα παιδιά της και στη συνέχεια να αυτοκτονήσει. Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, η Χ.Σ. θα πρέπει να εκτίσει την ποινή της σε ψυχιατρείο "για όσο χρόνο χρειαστεί". Αν, δηλαδή, οι γιατροί κρίνουν ότι έχει θεραπευτεί θα αφεθεί ελεύθερη νωρίτερα και σε όποιο χρονικό διάστημα εκείνοι κρίνουν κατάλληλο.

Το δικαστήριο, στηριζόμενο στις καταθέσεις των γιατρών αποφάνθηκε ότι η ομογενής πάσχει από βαριάς μορφής κατάθλιψη και ψυχώσεις. Σύμφωνα με το δικαστήριο, η 43χρονη Χ.Σ. στις 29 Απριλίου του 2010 κατά την διάρκεια ενός ψυχωτικού επεισοδίου αποπειράθηκε να σκοτώσει τα παιδιά της, ηλικίας τριών χρόνων και επτά μηνών και στη συνέχεια να αυτοκτονήσει.

Με απόφαση του δικαστηρίου κρατείται σε ψυχιατρική κλινική και είναι υπό την φροντίδα της κρατικής υπηρεσίας για Ψυχοδιανοητικές Ασθένειες.

Ο δικηγόρος της, Ντέιβιντ Μπέρστμαν, ανέφερε στο δικαστήριο ότι η ομογενής κακοποιήθηκε από άλλους ασθενείς ενώ βρισκόταν υπό κράτηση. Την καταγγελία αυτή την ερευνά η αστυνομία.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο