Διεψεύστηκε από διπλωμάτη προσκείμενο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Γαλλία, Ρωσία, Κίνα, Βρετανία και Γερμανία) και του Ιράν, πληροφορία που μετέδωσε  το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ότι υπάρχει αρχική συμφωνία. 

«Κάτι τέτοιο είναι αναληθές», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο διπλωμάτης, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι οι 6 παγκόσμιες δυνάμεις και το Ιράν κατέληξαν σε μια γενική συμφωνία πάνω στα βασικά ζητήματα μιας μελλοντικής συμφωνίας για την επίλυση των διαφορών σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο δηλώσεις του Λαβρόφ.

«Θα μπορούσαμε να πούμε με αυτοπεποίθηση ότι οι υπουργοί (εξωτερικών) κατέληξαν σε μια γενική συμφωνία σχετικά με τα βασικά ζητήματα μιας τελικής συμφωνίας στο θέμα αυτό», δήλωσε ο Λαβρόφ. «Θα διατυπωθεί εγγράφως μέσα στις επόμενες ώρες, ίσως κατά τη διάρκεια της ημέρας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ δήλωσε επίσης ότι μια πιθανή συμφωνία θα περιλαμβάνει τον έλεγχο του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνςη από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας καθώς και μέτρα για την άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στο Ιράν. Τέλος, πρόσθεσε ότι ειδικοί θα εργαστούν πάνω στις τεχνικές λεπτομέρειες της συμφωνίας μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Από τις διαπραγματεύσεις αποχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς

«Ο Λοράν Φαμπιούς επιστρέφει στο Παρίσι ώστε να πάρει μέρος σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Θα επανέλθει μόλις κριθεί ότι κάτι τέτοιο θα ήταν επωφελές», δήλωσε ο αξιωματούχος.