Διαψεύδει η γαλλική χωροφυλακή την ύπαρξη βίντεο που δείχνει τα τελευταία λεπτά μέσα στο μοιραίο αεροσκάφος Α320 της Germanwings

Το γαλλικό περιοδικό Paris Match και η γερμανική εφημερίδα Bild φέρονται να έχουν στην κατοχή τους ένα βίντεο στο οποίο οι επιβάτες φώναζαν «Θεέ μου» πριν αυτό συντριβεί δείχνοντας στην ουσία πως είχαν πλήρη επίγνωση του τι τους συνέβαινε. 

Ως εντελώς λανθασμένους χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς αυτούς ο αντισυνταγματάρχης Ζαν-Μαρκ Μενισινί, της γαλλικής χωροφυλακής, όταν ρωτήθηκε από το CNN. Διευκρίνισε ότι τα κινητά τηλέφωνα που συλλέχθηκαν από τον τόπο της συντριβής δεν έχουν "ακόμη αξιοποιηθεί" από τους ερευνητές και ότι θα πρέπει να σταλούν για ανάλυση στο Ινστιτούτο Εγκληματολογικών Ερευνών της εθνικής χωροφυλακής στο Ροσνί-σου-Μπουά, κοντά στο Παρίσι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αμερικανικού ειδησεογραφικού τηλεοπτικού δικτύου.

Υπενθυμίζεται ότι στο μαγνητοσκοπημένο υλικό "ακούγεται να φωνάζουν 'Θεέ μου' σε πολλές γλώσσες", έγραψε το Paris Match χθες στην ηλεκτρονική του διεύθυνση διαβεβαιώνοντας ότι δεν έχει "καμία αμφιβολία" για την προέλευση του βίντεο, στην περίπτωση αυτή από κινητό τηλέφωνο. 

"Η σκηνή είναι τόσο χαοτική που δεν διακρίνεται κανείς αλλά οι κραυγές των επιβατών αποκαλύπτουν ότι αντιλαμβάνονταν πλήρως τι θα συνέβαινε. Προς το τέλος, έπειτα από μια πολύ ισχυρή δόνηση, οι κραυγές εντείνονται. Μετά τίποτα", διευκρινίζει το Paris Match. 

Στο ίδιο βίντεο "ακούγονται επίσης, τουλάχιστον τρεις φορές, μεταλλικοί χτύποι που δείχνουν ότι ο πιλότος προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα του θαλάμου διακυβέρνησης με ένα βαρύ αντικείμενο", προσθέτει το Paris Match, κάτι που επιβεβαιώνεται από τις καταγραφές του μαύρου κουτιού.