Νέος συναγερμός σε αεροσκάφος της Turkish Airlines, αφού πτήση προς Λισαβόνα επέστρεψε εσπευσμένα στην Κωνσταντινούπολη.

To αεροσκάφος έκανε αναστροφή κι επέστρεψε στο αεροδρόμιο Αtaturk σήμερα, αφού διαπιστώθηκε ότι είχαν φορτωθεί σε αυτό ασυνόδευτες αποσκευές, ανέφερε μια εκπρόσωπος της εταιρείας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η πτήση ΤΚ1759 μετέφερε 170 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα. Όλοι οι επιβάτες επιβιβάστηκαν σε άλλο αεροσκάφος για να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Στον ιστότοπο της Turkish Airlines αναφέρεται ότι η πτήση TK1759 ήταν προγραμματισμένη να αναχωρήσει στις 11:45 (ώρα Τουρκίας και Ελλάδας). Δεν είναι σαφές πόση ώρα μετά την απογείωση διατάχθηκε το αεροπλάνο να επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη.

Οι υπηρεσίες ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας της Πορτογαλίας ανέφεραν πάντως ότι δεν είχε εισέλθει στον εναέριο χώρο της.

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε μία εβδομάδα που αεροσκάφους της Turkish Airlines υποχρεώνεται να αλλάξει την πορεία του. Την Δευτέρα η πτήση με προορισμό το Σάο Πάολο της Βραζιλίας προσγειώθηκε στο Μαρόκο καθώς βρέθηκε στις τουαλέτες ένα σημείωμα με τη λέξη «βόμβα».

Την Κυριακή, αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση από την Κωνσταντινούπολη στο Τόκιο επέστρεψε στην Τουρκία όταν βρέθηκε άλλο ένα σημείωμα στην πόρτα της τουαλέτας.

Η Turkish Airlines είναι η τέταρτη σε μέγεθος αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης και μεταφέρει κάθε χρόνο 55 εκατομμύρια επιβάτες.