current views are: 1

2 Απριλίου 2015
Δημοσίευση05:31

Μακελειό σε κολέγιο της Κένυας – Όμηροι πάνω από 500 φοιτητές (Bίντεο)

Εισβολή στην πανεπιστημιούπολη  της Κένυας Garissa University College, στη βορειοανατολική πόλη Γκαρίσα, πραγματοποίησαν το πρωί ένοπλοι.

Δημοσίευση 05:31’
αρθρο-newpost

Εισβολή στην πανεπιστημιούπολη  της Κένυας Garissa University College, στη βορειοανατολική πόλη Γκαρίσα, πραγματοποίησαν το πρωί ένοπλοι.

Στους 15 ανέρχονται οι νεκροί και στους 65 οι τραυματίες από την επίθεση ενόπλων στην πανεπιστημιούπολη  της Κένυας Garissa University College, στη βορειοανατολική πόλη Γκαρίσα. 

Μια πηγή προσκείμενη στην κενυατική αστυνομία μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο υπό τον όρο να μην κατονομαστεί έκανε λόγο για 15 νεκρούς στην επίθεση.

Οι σομαλοί ισλαμιστές της οργάνωσης Αλ-Σεμπάμπ, που ανέλαβαν την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση, κρατούν ομήρους   εκατοντάδες φοιτητές.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Κένυας Τζόζεφ Ενκαϊσέρι δήλωσε πριν από λίγο ότι έχει εξακριβωθεί ότι είναι ασφαλείς οι 280 από τους 815 φοιτητές του πανεπιστημίου το οποίο δέχθηκε επίθεση στη βορειοανατολική Κένυα, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της αφρικανικής χώρας.

«Οι 280 από τους 815 φοιτητές είναι ασφαλείς. Γίνονται προσπάθειες να εντοπιστούν οι υπόλοιποι», ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων για την Αντιμετώπιση Καταστροφών της Κένυας στον επίσημο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, επικαλούμενο τον υπουργό Εσωτερικών.

Η υπηρεσία δεν διευκρίνισε πόσοι φοιτητές παραμένουν παγιδευμένοι στην πανεπιστημιούπολη.

Οι ισλαμιστές, νωρίτερα, υποστήριξαν ότι απελευθέρωσαν τους μουσουλμάνους ενώ σκότωσαν μερικούς χριστιανούς και συνέλαβαν άλλους ομήρους. «Ξεδιαλέξαμε τον κόσμο και απελευθερώσαμε τους μουσουλμάνους», είπε στο Reuters ο σεΐχης Αμπντίασις Αμπού Μούσαμπ, εκπρόσωπος των στρατιωτικών επιχειρήσεων της αλ-Σεμπάμπ. «Υπάρχουν πολλά πτώματα χριστιανών μέσα στο κτίριο. Κρατούμε επίσης πολλούς χριστιανούς ζωντανούς. Η μάχη συνεχίζεται μέσα στο κολέγιο», πρόσθεσε.

Ένας άλλος εκπρόσωπος της ισλαμιστικής οργάνωσης, ο σεΐχης Άλι Μουχαμούντ Ραζ, δήλωσε τηλεφωνικά προς το Γαλλικό Πρακτορείο: «Η Κένυα είναι σε πόλεμο με τη Σομαλία (…) οι άνδρες μας βρίσκονται ακόμη στο εσωτερικό (του κολεγίου) και μάχονται, η αποστολή τους είναι να σκοτώσουν αυτούς που είναι εναντίον των Σεμπάμπ«.

Αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν περικυκλώσει την πανεπιστημιούπολη, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ζοζέφ Μπουανέ, ο γενικός επιθεωρητής της Κένυας.


σχετικα αρθρα