Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον μοιραίο συγκυβερνήτη του Airbus της Germanwings, που φέρεται να έριξε σκόπιμα το αεροσκάφος στις γαλλικές Άλπεις.

Όπως μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα Bild, ο Andreas Lubitz φέρεται ότι είχε πει ψέματα στους γιατρούς ότι βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια και όχι ότι πετάει επιβατικά αεροπλάνα.

Επικαλούμενη πηγές που συμμετέχουν στην έρευνα, η γερμανική εφημερίδα γράφει ότι ο 27χρονος πιλότος είχε επισκεφθεί γιατρούς αναζητώντας θεραπεία για μία πάθηση των ματιών.

Παρότι ο Lubitz ενημέρωσε τους γιατρούς για το επάγγελμά του και σε κάποιες περιπτώσεις δήλωσε ότι εργοδότης του ήταν η Germanwings, τους απέκρυψε σκοπίμως το γεγονός ότι εξακολουθούσε να εργάζεται, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έγγραφα τα οποία έχουν περιέλθει στην κατοχή των ερευνητικών αρχών, αποκαλύπτουν ότι ο Lubitz είχε αναφέρει πως είχε εμπλακεί σε τροχαίο στα τέλη του 2014. Φέρεται ότι είχε τραυματιστεί όταν άνοιξε ο αερόσακος κι ανέφερε προβλήματα όρασης μετά το ατύχημα.

Σύμφωνα με τα ιατρικά αρχεία, ο Λούμπιτς είχε αναφέρει ότι λάμβανε φαρμακευτική αγωγή για κατάθλιψη, αγχώδεις διαταραχές και κρίσεις πανικού, έγραψε η Bild, προσθέτοντας ότι τα φάρμακα αυτά ήταν ένα αντικαταθλιπτικό και το ηρεμιστικό Lorazepam.

Υπενθυμίζεται ότι η Germanwings, δήλωσε την Τρίτη ότι όταν ο Lubitz ξεκίνησε εκ νέου την εκπαίδευσή του για πιλότος, το 2009, κατέθεσε στη σχολή εκπαίδευσης ιατρικά πιστοποιητικά από τα οποία προέκυπτε ότι είχε περάσει «βαρύ καταθλιπτικό επεισόδιο».