Ο Lubitz είχε πει στους γιατρούς ότι βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια!

Ο Lubitz είχε πει στους γιατρούς ότι βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια!

Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον μοιραίο συγκυβερνήτη του Airbus της Germanwings, που φέρεται να έριξε σκόπιμα το αεροσκάφος στις γαλλικές Άλπεις.

Όπως μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα Bild, ο Andreas Lubitz φέρεται ότι είχε πει ψέματα στους γιατρούς ότι βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια και όχι ότι πετάει επιβατικά αεροπλάνα.

Επικαλούμενη πηγές που συμμετέχουν στην έρευνα, η γερμανική εφημερίδα γράφει ότι ο 27χρονος πιλότος είχε επισκεφθεί γιατρούς αναζητώντας θεραπεία για μία πάθηση των ματιών.

Παρότι ο Lubitz ενημέρωσε τους γιατρούς για το επάγγελμά του και σε κάποιες περιπτώσεις δήλωσε ότι εργοδότης του ήταν η Germanwings, τους απέκρυψε σκοπίμως το γεγονός ότι εξακολουθούσε να εργάζεται, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έγγραφα τα οποία έχουν περιέλθει στην κατοχή των ερευνητικών αρχών, αποκαλύπτουν ότι ο Lubitz είχε αναφέρει πως είχε εμπλακεί σε τροχαίο στα τέλη του 2014. Φέρεται ότι είχε τραυματιστεί όταν άνοιξε ο αερόσακος κι ανέφερε προβλήματα όρασης μετά το ατύχημα.

Σύμφωνα με τα ιατρικά αρχεία, ο Λούμπιτς είχε αναφέρει ότι λάμβανε φαρμακευτική αγωγή για κατάθλιψη, αγχώδεις διαταραχές και κρίσεις πανικού, έγραψε η Bild, προσθέτοντας ότι τα φάρμακα αυτά ήταν ένα αντικαταθλιπτικό και το ηρεμιστικό Lorazepam.

Υπενθυμίζεται ότι η Germanwings, δήλωσε την Τρίτη ότι όταν ο Lubitz ξεκίνησε εκ νέου την εκπαίδευσή του για πιλότος, το 2009, κατέθεσε στη σχολή εκπαίδευσης ιατρικά πιστοποιητικά από τα οποία προέκυπτε ότι είχε περάσει «βαρύ καταθλιπτικό επεισόδιο».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο