Βρέθηκε στις Γαλλικές Άλπεις το δεύτερο μαύρο κουτί του μοιραίου αεροσκάφους της Germanwings, κι ενώ οι αποκαλύψεις για τον συγκυβερνήτη, Αντρέας Λιούμπιτζ, συνεχίζονται.

Τον εντοπισμό ανακοίνωσε σήμερα, ο εισαγγελέας της Μασσαλίας. Το πρώτο μαύρο κουτί του Airbus A320, με τον καταγραφέα φωνής του πιλοτηρίου βρέθηκε λίγο μετά τη συντριβή.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι με το νέο εύρημα θα πέσει περισσότερο φως στις συνθήκες, που οδήγησαν στο δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε 150 ανθρώπους και πιο συγκεκριμένα για το εάν όντως ο Λιούμπιτζ, έριξε το αεροπλάνο εσκεμμένα.

Όπως ανακοίνωσε ο γάλλος εισαγγελέας υπεύθυνος των ερευνών η κατάσταση του μαύρου κουτιού «μας επιτρέπει να ελπίζουμε ότι ο καταγραφέας της πτήσης θα προσφέρει χρήσιμα στοιχεία παρά τη ζημιά που έχει υποστεί».

Το κουτί εμπεριέχει «500 παραμέτρους» διευκρίνισε ο ίδιος, περιλαμβανομένων της ταχύτητας, του ύψους ή της κατάστασης του κινητήρα του αεροσκάφους.

Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας του Ντίσελντορφ δήλωσε ότι ότι είχε αναζητήσει στο Διαδίκτυο πληροφορίες για τρόπους αυτοκτονίας, ακόμα και για το πώς λειτουργούσαν οι μηχανισμοί ασφαλείας στην πόρτα του πιλοτηρίου, σύμφωνα με την Bild.