Σε μακελειό έχει μετατραπεί η επίθεση των ισλαμιστών Σεμπάμπ στο Πανεπιστήμιο της Γκαρίσα, στην Κένυα, αφού οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 147, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών της χώρας που πρόσθεσε ότι η επιχείρηση ολοκληρώθηκε.

«Ενημέρωση: 147 νεκροί έχουν επιβεβαιωθεί στην επίθεση στο Γκαρίσα» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Αντιμετώπισης Καταστροφών της Κένυας στον επίσημο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, προσθέτοντας ότι η επιχείρηση έχει ολοκληρωθεί.

Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής η τύχη των υπόλοιπων φοιτητών —αν παραμένουν όμηροι, αν κρύβονται μέσα στο πανεπιστήμιο ή αν πρόλαβαν να διαφύγουν αλλά δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη στις αρχές— ούτε αν στους 500 διασωθέντες οι αρχές περιλαμβάνουν και τους τραυματίες.

Για λόγους ασφαλείας οι αρχές επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες (από τις 18:30 σήμερα μέχρι τις 06:30 της Παρασκευής) σε τέσσερις επαρχίες κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία.