Πίτσα, ζυμαρικά και αργεντίνικα γλυκά, σε συνδυασμό με έλλειψη άσκησης οδηγούν τον πάπα Φραγκίσκο άμεσα σε δίαιτα.

Ο ποντίφικας έχει πάρει κιλά γεγονός που οδήγησε τους γιατρούς του να του συστήσουν αυστηρή δίαιτα, όπως υποστηρίζουν σήμερα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Όσοι γνώριζαν τον Χόρχε Μπεργκόλιο πριν από την εκλογή του στην κεφαλή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, το 2013, παρατήρησαν ότι το τελευταίο διάστημα έχει παχύνει, κυρίως επειδή τρώει φαγητά με πολλά λιπαρά και δεν ασκείται πλέον, έχοντας ανατρέψει τον σπαρτιάτικο τρόπο ζωής που διήγε στο Μπουένος Άιρες.

Ο Πάπας θα πρέπει να τρώει λιγότερα ζυμαρικά για να χάσει μερικά κιλά αλλά και να ανακουφίσει τους πόνους από την ισχιαλγία από την οποία πάσχει. Ο πάπας Φραγκίσκος αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα στην πλάτη.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στη μεξικανική τηλεόραση, ο Φραγκίσκος είχε πει ότι η μεγαλύτερη επιθυμία του ήταν να μπορούσε να το... σκάσει από το Βατικανό για να κάνει βόλτα στη Ρώμη και να φάει πίτσα.

Η Ελιζαμπέτα Πικέ, η συγγραφέας μιας βιογραφίας του Μπεργκόλιο, υποστήριξε ότι ο πάπας πάχυνε κυρίως επειδή δεν ασκείται και όχι επειδή τον έχει καταβάλει το άγχος λόγω του αξιώματός του. Ο Φραγκίσκος «δεν τρώει πολύ. Το πρόβλημα είναι ότι δεν περπατάει πια όπως έκανε στο Μπουένος Άιρες και για αυτό πιστεύω ότι πήρε βάρος, ανέφερε.

Πάντως, ένας σεφ της ελβετικής φρουράς του πάπα αποκάλυψε πρόσφατα σε ένα βιβλίο συνταγών μαγειρικής ότι ο Φραγκίσκος λατρεύει το dulce de leche, ένα αργεντίνικο γλυκό με βάση το γάλα και γεύση καραμέλας.

Θερμιδοφόρες... αμαρτίες για τον επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.