Σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στη Βρετανία εν όψει των εκλογών της 7ης Μαίου, το κόμμα των Συντηρητικών του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον συγκέντρωσε το 37%. 

Το ποσοστό αυτό αποτελεί το υψηλότερο από τον Μάρτιο του 2012, αναφέρει σε άρθρο της που εκδόθηκε την Πέμπτη η εφημερίδα Sun.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις, κανένα από τα δύο κόμματα, το Συντηρητικό Κόμμα του Κάμερον ή το Εργατικό Κόμμα του Μίλιμπαντ, δεν προβλέπεται ότι θα κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο των 650 εδρών, καθώς πολλοί ψηφοφόροι τάσσονται στο πλευρό του UKIP και του αυτονομιστικού Σκωτικού Εθνικού Κόμματος (SPN).

Η δημοσκόπηση της YouGov που δεινεργήθηκε για λογαριασμό της Sun έδειξε ότι η υποστήριξη προς το Συντηρητικό Κόμμα έχει σημειώσει αύξηση, φτάνοντας το 37%, ενώ το Εργατικό Κόμμα του Εντ Μίλιμπαντ βρίσκεται δύο ποσοστιαίες μονάδες πίσω στο 35%, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε πριν από την προεκλογική τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ των ηγετών των κύριων βρετανικών κομμάτων, που πραγματοποιήθηκε αργότερα την ίδια ημέρα.