Δεν έχει καθοριστεί ακόμη το χρονοδιάγραμμα για την άρση των κυρώσεων κατά του Ιράν, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς σε δηλώσεις του σχετικά με τη χθεσινή προκαταρκτική συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Μιλώντας για το θέμα στο τηλεοπτικό δίκτυο Europe 1, ο Φαμπιούς σημείωσε πως ≈αυτό είναι ένα σημείο που είναι ακόμη πολύ περίπλοκο» και εξήγησε:

Οι Ιρανοί θέλουν άρση όλων των κυρώσεων αμέσως. Εμείς τους λέμε: πρέπει οι κυρώσεις να αρθούν καθόσον εσείς θα τηρείτε τις δεσμεύσεις σας και αν δεν τις τηρείτε, φυσικά θα επανέλθει η προηγούμενη κατάσταση. Επ΄αυτού δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία. Αυτό το σημείο δεν έχει ακόμη επιλυθεί πλήρως και αυτό δεν είναι το πιο εύκολο.

Η συμφωνία σταθμός που υπογράφηκε στην Ελβε​τία στο τέλος μαραθωνίων διαπραγματεύσεων 18 μηνών στη Γενεύη, τη Βιένη, τη Νέα Υόρκη και τη Λωζάνη, προβλέπει την αναστολή των μονομερών αμερικανικών και ευρωπαϊκών μέτρων, μόλις η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας πιστοποιήσει ότι το Ιράν σέβεται τις δεσμεύσεις του. Τα μέτρα αυτά θα μπορούν να τεθούν εκ νέου σε ισχύ αν η συμφωνία δεν εφαρμόζεται. Οι αποφάσεις του ΟΗΕ θα αρθούν μόλις το Ιράν θα σεβαστεί όλα τα βασικά σημεία της συμφωνίας.