Κοντά στην κατάληψη σημαντικής στρατιωτικής βάσης στην επαρχία Ιντλίμπ στη Συρία βρίσκονται οι τζιχαντιστές του Μετώπου αλ Νούσρα, σύμφωνα με ΜΚΟ. 

Σημειώνεται πως στις 28 Μαρτίου το Μέτωπο αλ Νόσρα, υποστηριζόμενο από άλλες οργανώσεις ισλαμιστών ανταρτών, κατέλαβε την Ιντλίμπ, καταφέρνοντας νέο πλήγμα στο καθεστώς, το οποίο προστέθηκε σε άλλες στρατιωτικές ήττες που υπέστη αυτή την εβδομάδα, όπως η απώλεια ενός σημαντικού συνοριακού φυλακίου στην μεθόριο με την Ιορδανία, στο νότιο τμήμα της χώρας.

«Σφοδρές μάχες εκτυλίσσονται από τη νύχτα της Πέμπτης ανάμεσα στον στρατό και τους παραστρατιωτικούς από τη μια πλευρά, και το αλ Νόσρα και συμμάχους του όπως οι ισλαμιστικές οργανώσεις Άχραρ αλ Σαμ και Τζουντ ελ Άκσα από την άλλη πλευρά, γύρω από τη βάση Μαστούμα», περίπου 7 χλμ. νότια της πόλης Ιντλίμπ, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πρόκειται για την «μεγαλύτερη από τις βάσεις του καθεστώτος στην επαρχία Ιντλίμπ», δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής της ΜΚΟ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Μέτωπο αλ Νόσρα και οι αντάρτες διεξάγουν προληπτική επίθεση εναντίον αυτής της βάσης, καθώς εκεί είναι όπου το καθεστώς στέλνει ενισχύσεις με στόχο να ανακαταλάβει την πόλη Ιντλίμπ.