Με την κατηγορία της εξύβρισης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απολογήθηκε ένας... 16χρονος στο Ικόνιο της κεντρικής Τουρκίας.

Ποιο ήταν το λάθος του Μεχμέτ Εμίν Αλτουνσές; Τόλμησε τον περασμένο Δεκέμβριο, να διαβάσει σε... δημόσια θέα ανακοίνωση κατά του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και προσωπικά εναντίον του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορώντας τους για διαφθορά κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης μνήμης για τον θάνατο ενός Τούρκου στρατιώτη από ισλαμιστές τη δεκαετία του 1920.

«Θα έπρεπε να βρίσκομαι στο σχολείο αυτήν την ώρα σήμερα αλλά βρίσκομαι εδώ στο δικαστήριο. Δεν θέλω να έρχομαι συχνά στο δικαστήριο. Θέλω να απαλλαγώ από όλες τις κατηγορίες στην επόμενη δικάσιμο. Θέλω να κοιτώ το μέλλον» είπε ο Αλτουνσές στους δημοσιογράφους έξω από το δικαστήριο.

Ο δικηγόρος Μπαρίς Ισπίρ δήλωσε ότι ο έφηβος θα δηλώσει αθώος στις κατηγορίες στην επόμενη ακροαματική διαδικασία, που θα διεξαχθεί το Σεπτέμβριο.

«Πιστεύουμε ότι αργά ή γρήγορα θα αποδοθεί δικαιοσύνη και θα αποκαλυφθεί η αλήθεια, ελεύθερη από κάθε πολιτική πίεση. Συνεπώς πιστεύουμε ότι ο πελάτης μας θα αθωωθεί» υπογράμμισε ο Ισπίρ.