Πέρασε σχεδόν 30 χρόνια περιμένοντας την εκτέλεσή του για δύο φόνους που ποτέ δεν έκανε. Απαλλάχθηκε μόλις χθες και αποφυλακίστηκε από φυλακή της Αλαμπάμα στις ΗΠΑ.

Ο λόγος για τον 58χρονο αφροαμερικάνο Άντονι Ρέι Χίντον, ο οποίος αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου, δακρυσμένος είπε: «Ο ήλιος λάμπει και πάλι»...

Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι ο Χίντον χρεώθηκε με δύο δολοφονίες, εν μέρει λόγω του χρώματος του δέρματός του. Είχε καταδικαστεί το 1985, για τη δολοφονία δυο υπαλλήλων φαστ-φουντ κατά τη διάρκεια ληστείας. Η αστυνομία δεν βρήκε ποτέ κανένα αποδεικτικό στοιχείο εναντίον του. Ο Χίντον που την εποχή της σύλληψής του ήταν 29 ετών ανέκαθεν υποστήριζε την αθωότητά του καθώς την κρίσιμη εκείνη ημέρα του διπλού φονικού εργαζόταν περίπου 25 χιλιόμετρα μακριά σε μια αποθήκη.

Ο 58χρονος άντρας είναι η 152η περίπτωση καταδικασμένου σε θάνατο που τελικά απαλλάσσεται από το 1973 στις Ηνωμένες Πολιτείες και η δεύτερη μέσα στο 2015, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Πληροφόρησης για τη Θανατική Ποινή (TRIP). Είναι όμως ένας από τους λίγους κρατούμενους που απαλλάχτηκε μεν αλλά πέρασε τον περισσότερο χρόνο στην πτέρυγα των θανατοποινιτών της φυλακής αναμένοντας την εκτέλεσή του.