Έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους σε συντριβή ελικοπτέρου, κοντά στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, μεταξύ των οποίων ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού της χώρας Νατζίμπ Ραζάκ και ένας πρώην πρεσβευτής στις ΗΠΑ, ο οποίος ήταν επίσης στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Bernama πως είδαν το ελικόπτερο να εκρήγνυται στον αέρα πριν συντριβεί στο έδαφος αργά χθες, Σάββατο, το βράδυ στην πόλη Σεμενγίχ έξω από την Κουάλα Λουμπούρ.

Από το γραφείο του πρωθυπουργού ανακοινώθηκε πως το ελικόπτερο μετέφερε προσκεκλημένους που επέστρεφαν από τη δεξίωση για το γάμο της κόρης του Νατζίμπ.

Μαλαισιανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν επίσης πως ο προσωπάρχης του Νατζίμπ, ο Αζλίν Αλίας, και ο βουλευτής Τζαμαλουντίν Τζαρτζίς, πρώην πρεσβευτής της Μαλαισίας στις ΗΠΑ, είναι μεταξύ των νεκρών από τη συντριβή.

Ο Νατζίμπ δήλωσε χθες το βράδυ σε συνέντευξη Τύπου πως οι ερευνητές θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να διαλευκάνουν τα αίτια της συντριβής, ενώ πρόσθεσε πως ο Τζαμαλουντίν είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση στενών δεσμών ανάμεσα στη Μαλαισία και τις ΗΠΑ.

Ο Τζαμαλουντίν ήταν επίσης ένα στέλεχος της Εθνικής Οργάνωσης Ενωμένων Μαλαισιανών του Νατζίμπ, του κόμματος που ηγείται του συναπσισμου που κυβερνά την Μαλαισία από την ανεξαρτησία της το 1957.

Οι άλλοι τέσσερις που σκοτώθηκαν ήταν ο επιχειρηματίας Ταν Χουάτ Σεάνγκ, ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου, ο συγκυβερνήτης και ένας σωματοφύλακας.