Συνεχίζεται σήμερα η επιχείρηση μεταφοράς της σορού ενός ισπανού σπηλαιολόγου και των δύο επιζώντων συναδέλφων του, οι οποίοι διασώθηκαν από χαράδρα βάθους 400 μέτρων στην οροσειρά του Άτλαντα στο Μαρόκο, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Τουλάχιστον ένα ελικόπτερο και ένα ασθενοφόρο είναι σε ετοιμότητα στο αεροδρόμιο Ουαρζαζάτε, στο νότο, για τη μεταφορά των δύο εν ζωή ισπανών σπηλαιολόγων και του τρίτου που έχασε τη ζωή του. Ένα ελικόπτερο βρίσκεται στην περιοχή σε μια προσπάθεια μεταφοράς των δύο επιζώντων.

Η εξαφάνιση των Χοσέ Αντόνιο Μαρτίνεθ και Χουάν Μπολιβάρ, αστυνομικών στο επάγγελμα, και του Γκουστάβο Βιρούες, δικηγόρου, διαπιστώθηκε την Τρίτη από έξι μέλη της ομάδας τους, τα οποία ανησύχησαν που δεν τους βρήκαν στο σημείο του ραντεβού τους στο Ουαρζαζάτε.

Οι τρεις άνδρες εντοπίστηκαν χθες το πρωί, κοντά στην κοινότητα Ταρμέστ, στο βάθος χαράδρας 400 μέτρων, σε δυσπρόσιτη περιοχή και η επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε.

Οι δύο επιζώντες "έλαβαν επί τόπου τις πρώτες βοήθειες από γιατρούς και θα διακομισθούν σε νοσοκομείο", είχαν ανακοινώσει οι αρχές του Μαρόκου, σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων MAP, χωρίς να διευκρινίσουν τι ιατρική βοήθεια παρασχέθηκε ή τον τρόπο μεταφοράς των Ισπανών από τη δυσπρόσιτη περιοχή. Ο "τρίτος σπηλαιολόγος δυστυχώς πέθανε", πρόσθεσαν.

Ο θάνατος του Βιρούες επιβεβαιώθηκε σήμερα από τις ισπανικές αρχές. "Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους συντρόφους του Γκουστάβο Βιρούες", έγραψε ο ισπανός υπουργός Εσωτερικών Χόρχε Φερνάντες Ντίας, στο λογαριασμό του υπουργείου στο Twitter.