Να κατέβει ως υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του Λονδίνου σκέφτεται ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, δείχνοντας διατεθειμένος να αλλάξει ακόμα και υπηκοότητα αν χρειαστεί.

Οι Sunday Times έγραψαν ότι ο πολυεκατομμυριούχος σκέφτεται σοβαρά να μπει στην κούρσα, με το χρίσμα των Συντηρητικών, για να διαδεχθεί τον Μπόρις Τζόνσον το Μάιο του 2016.

Η υποψηφιότητα φαίνεται να θεωρείται καλή ιδέα από τους «ισχυρούς» της βρετανικής πρωτεύουσας. Για να είναι υποψήφιος, απαιτείται η βρετανική υπηκοότητα, διαδικασία που απαιτεί δύο χρόνια αναμονής, όμως εάν το αποφασίσει όλα θα γίνουν… γρηγορότερα.

οι δύο κόρες του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης έχουν βρετανικό διαβατήριο και τα τελευταία χρόνια διαμένουν στο Λονδίνο, ενώ η πρώην σύζυγός του, γεννήθηκε στη Βρετανία. Ο πολυεκατομμυριούχος διατηρεί κατοικία αξίας 20 εκατ. δολαρίων στο Λονδίνο.

Ο 72χρονος Μπλούμπεργκ, διετέλεσε δήμαρχος της Νέας Υόρκης από το 2002 μέχρι το 2013. Τώρα ίσως έχει σχέδια να περάσει στην άλλη όχθη του Ατλαντικού...