Βίντεο - σοκ με τη δολοφονία εγκύου από αστυνομικούς είδε το φως της δημοσιότητας.

Το περιστατικό συνέβη τον Ιούλιο του 2014 στο Αϊνταχο των ΗΠΑ, όταν η 35χρονη Jeanetta Riley, με ιστορικό ψυχικών διαταραχών, βρέθηκε έξω από το νοσοκομείο Sandpoint και κρατώντας ένα μαχαίρι άρχισε να φωνάζει πως θέλει να αυτοκτονήσει.

Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο, όπως κατέγραψε τόσο η κάμερα του περιπολικού όσο και εκείνες που φέρουν οι ίδιοι επάνω τους, αντί να πλησιάσουν την έγκυο γυναίκα και να της αποσπάσουν το μαχαίρι προκειμένου να την προστατέψουν από τον εαυτό της, την απείλησαν με τα όπλα και στο τέλος τη σκότωσαν από απόσταση 3 μέτρων περίπου εν ψυχρώ, δίχως η ζωή τους να τεθεί στον παραμικρό κίνδυνο.

Το βίντεο, το οποίο έδωσε η Αστυνομία του Αϊντάχο στη δημοσιότητα, απεικονίζει τους δυο αστυνομικούς να κατεβαίνουν από το περιπολικό και να μην κάνουν την παραμικρή προσπάθεια να ηρεμήσουν την άτυχη έγκυο, η οποία προφανώς βρισκόταν σε «επεισόδιο».

Τη διέταξαν να πετάξει το μαχαίρι, εκείνη αρνήθηκε και 15 δευτερόλεπτα αργότερα η Riley έπεφτε νεκρή, έχοντας δεχθεί χωρίς απολύτως κανέναν λόγο 5 σφαίρες από τα όπλα των αστυνομικών, μία εκ των οποίων την πέτυχε στην καρδιά.

Τραγική ειρωνεία είναι πως τη γυναίκα είχε μεταφέρει στο νοσοκομείο ο σύζυγός της Shane, προκειμένου οι γιατροί να αντιμετωπίσουν την κρίση της, καθώς επί πολλές ώρες η ίδια προσπαθούσε να βλάψει τον εαυτό της. Δυστυχώς όμως η πράξη του αυτή, αντί να της σώσει τη ζωή, τη σκότωσε.

Πάντως, η Αστυνομία είπε πως για το περιστατικό οι υπάλληλοί της ενήργησαν απολύτως νόμιμα, ενώ προς την οικογένεια δεν απευθύνθηκε ούτε μία συγνώμη ή κάποια έστω έκφραση συμπάθειας.

TAGS