Η σφοδρή καταιγίδα η οποία σάρωσε το Μπανγκλαντές κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 37 ανθρώπους και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Οι σοροί βρέθηκαν από σωστικά συνεργεία και κατοίκους μετά το πέρασμα της καταιγίδας, η οποία προκάλεσε μερικές ή ολοσχερείς καταστροφές σε χιλιάδες κατοικίες, ξερίζωσε δέντρα και στύλους του δικτύου ηλεκτροδότησης και προκάλεσε επίσης μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες.

Δεκαεννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μόνο στην περιοχή Μπόγκρα, στο βόρειο τμήμα του Μπανγκλαντές και πάνω από 100 τραυματίστηκαν, δήλωσε ένας τοπικός αξιωματούχος, ο Σαφικούρ Ρεζά Μπίσουας, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στη γειτονική περιοχή Ρατζσανί, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 27 τραυματίστηκαν σε τοποθεσίες με χαμηλό υψόμετρο, δήλωσε ένας άλλος αξιωματούχος διευκρινίζοντας ότι “τουλάχιστον 6.960 σπίτια φτιαγμένα από πηλό με στέγες από λαμαρίνα καταστράφηκαν ολοσχερώς”.

Σφοδρές καταιγίδες πλήττουν συχνά το Μπανγκλαντές στις αρχές του καλοκαιριού, πριν από την περίοδο των μουσώνων, που ξεκινά συνήθως την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.