Βουλγαρία: Στο τέλος του 2015 θα ολοκληρωθεί ο φράχτης στα σύνορα με την Τουρκία

Βουλγαρία: Στο τέλος του 2015 θα ολοκληρωθεί ο φράχτης στα σύνορα με την Τουρκία

Έως το τέλος του τρέχοντος έτους αναμένεται να ολοκληρωθεί ο φράχτης που κατασκευάζει η Βουλγαρία κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της βουλγαρικής κυβέρνησης και υπουργό Εσωτερικών Ρουμιάνα Μπατσβάροβα.

Η υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας δήλωσε -μεταξύ άλλων- ότι ένα επιπλέον μέτρο για τη διαχείριση του μεγάλου αριθμού προσφύγων που εισέρχονται στη χώρα είναι η δημιουργία ενός συντονιστικού κέντρου μεταξύ Βουλγαρίας, Ελλάδας και Τουρκίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Novinite της Σόφιας.

«Η συμφωνία είναι έτοιμη, οι Τούρκοι συνάδελφοί μου είναι έτοιμοι να την υπογράψουν, τώρα περιμένω απάντηση από τις ελληνικές Αρχές» σημείωσε η κυρία Μπατσβάροβα. 

Επισήμανε δε, πως θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν το γεγονός ότι, στις αρχές Ιουνίου, θα διεξαχθούν εκλογές στην Τουρκία κι εξέφρασε την ελπίδα πως θα καταστεί δυνατή η υπογραφή της συμφωνίας έως τότε. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Συνοριακής Αστυνομίας Μίλεν Πένεφ ανέφερε πως επιπλέον 100 αστυνομικοί θα ενισχύσουν τις μονάδες προστασίας των συνόρων.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο