Πάνω από 540 είναι οι νεκροί και 1.700 οι τραυματίες από τις μάχες που μαίνονται στην Υεμένη από τις 19 Μαρτίου στην Υεμένη.

Τα στοιχεία αυτά ανακοίνωσε στη Γενεύη εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), με ημερομηνία 6 Απριλίου, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Κρίστιαν Λιντμάιερ στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Εκπρόσωπος του Ταμείου του ΟΗΕ για την παιδική ηλικία (UNICEF), ο Κριστόφ Μπουλιεράκ, διευκρίνισε πως «τουλάχιστον 74 παιδιά έχουν σκοτωθεί και 44 τραυματισθεί από τις 26 Μαρτίου» ενώ η οργάνωση θεωρεί πως ο αριθμός των παιδιών που έχουν σκοτωθεί είναι πολύ υψηλότερος.

Η UNICEF υπολογίζει επίσης σε ένα εκατομμύριο τον αριθμό των παιδιών που δεν μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο. «Τα παιδιά θα έπρεπε να έχουν άμεση προστασία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της UNICEF.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ερευνητές έχουν σταλεί επιτόπου για να προσπαθήσουν να εξακριβώσουν πώς έχασαν τη ζωή τους τα παιδιά.

Ο εκπρόσωπος εξήγησε, χωρίς να κάνει γνωστές λεπτομέρειες, πως τα παιδιά αυτά είτε «έγιναν απευθείας στόχοι όπλων» είτε έπεσαν θύματα «των έμμεσων συνεπειών της σύγκρουσης αυτής» επειδή η βία έχει πλήξει τις υποδομές της υγείας. «Υπάρχουν έμμεσοι θάνατοι» κυρίως από τα προβλήματα εφοδιασμού με ιατρικά υλικά, συνέχισε.

Την ίδια ώρα, οι μάχες συνεχίζονται ανάμεσα στους σιίτες αντάρτες και τους οπαδούς του προέδρου που υποστηρίζονται από τη Σαουδική Αραβία, ενώ περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν εκτοπισθεί εξαιτίας της βίας.