Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει στα αεροδρόμια Ορλί και Ρουασί στο Παρίσι η απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιεί γαλλικό συνδικάτο ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, καθώς οι αεροπορικές εταιρίες ακύρωσαν προληπτικά το 40% των πτήσεών τους.

«Τα προβλήματα επί του παρόντος είναι σύμφωνα με τις προβλέψεις» της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Αεροπορίας, διευκρίνισε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα μια από τις πηγές επικαλούμενη «ακυρώσεις προγραμματισμένων πτήσεων» και «ελαφρές καθυστερήσεις» στο Ρουασί και στο Ορλί.

Νωρίς το πρωί καμιά ακύρωση πτήσης της τελευταίας στιγμής δεν ανακοινώθηκε. «Η κατάσταση αναμφίβολα θα εξελιχθεί» μέσα στην ημέρα με «καθυστερήσεις που μπορεί να συσσωρευτούν και να γίνουν πολύ μεγαλύτερες», σχολίασε η ίδια πηγή.

Για τον περιορισμό των προβλημάτων, η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας ζήτησε χθες από τις αεροπορικές εταιρίες να ακυρώσουν το 40% των σημερινών τους πτήσεων, καλώντας τους «επιβάτες να ενημερωθούν από την εταιρία τους». Με την επιφύλαξη της παροχής των ελάχιστων υπηρεσιών, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας μπορεί να επιταχθούν για να εξασφαλιστεί τουλάχιστον το 50% της εναέριας κυκλοφορίας.