Ρήξη στην οικογένεια Λε Πεν και στο εθνικιστικό Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία.

Η πρόεδρος του FN, Μαρίν Λε Πεν κήρυξε ανοικτό πόλεμο κατά του πατέρα της και ιδρυτή του κόμματος, αρνούμενη να τού επιτρέψει να είναι υποψήφιος σε προσεχείς εκλογικές αναμετρήσει.

Αιτία, η δημοσίευση συνέντευξής του σε αντισημιτικό έντυπο. «Ο Ζαν-Μαρί Λε Πεν φαίνεται ότι βρίσκεται σε έναν φαύλο κύκλο ανάμεσα στη στρατηγική της καμένης γης και την πολιτική αυτοκτονία. Δεδομένης της κατάστασης αυτής, γνωστοποίησα στον Ζαν-Μαρί Λε Πεν ότι θα αντιταχθώ» στην υποψηφιότητά του στις περιφερειακές εκλογές στο τέλος του 2015, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η πρόεδρος.

Ο Λε Πεν, επίτιμος πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου και ευρωβουλευτής, υπερασπίσθηκε τη μνήμη του στρατάρχη Φιλίπ Πετέν, αρχιτέκτονα της πολιτικής της συνεργασίας της Γαλλίας με τη ναζιστική Γερμανία και επέκρινε τη στρατηγική της κόρης του στην ηγεσία του Εθνικού Μετώπου, σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύθηκε χθες στο ακροδεξιό εβδομαδιαίο έντυπο Rivarol.

Προηγήθηκε η κατακραυγή που δημιούργησαν την περασμένη εβδομάδα οι δηλώσεις του για τους θαλάμους αερίων των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης, τους οποίους χαρακτήρισε «λεπτομέρεια» της Ιστορίας.

Ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Φλοριάν Φιλιπό δήλωσε μέσω του Twitter ότι «η πολιτική ρήξη με τον Ζαν-Μαρί Λε Πεν είναι πλέον πλήρης και οριστική και αποφάσεις θα ληφθούν σύντομα».

Ο ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου σκόπευε να εκπροσωπήσει το κόμμα που ίδρυσε στις περιφερειακές εκλογές στη νοτιο-δυτική Γαλλία.

Ο Λουί Αλιό, επίσης αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου και σύντροφος της Μαρίν Λε Πεν δήλωσε σήμερα ότι μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης του Ζαν-Μαρί Λε Πεν στο Rivarol, το «αντισημιτικό πατσαβούρι», «οι πολιτικές διαφωνίες είναι πλέον αγεφύρωτες».

Η Μαρίν Λε Πεν εξάλλου, προσπαθεί να υιοθετήσει ένα πιο μετριοπαθές προφίλ σε σχέση με τον πατέρα της με στόχο τις εκλογές του 2016...