Ο πρόεδρος της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ δήλωσε σήμερα ότι θα υπερασπιστεί τον εαυτό του με όλες του τις δυνάμεις απέναντι στους αντικαθεστωτικούς που ζητούν την αποχώρησή του και μετά το αίτημα των ΗΠΑ για μια μεταβίβαση της εξουσίας στη χώρα. "Δεν θα παραμείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στους παράνομους", δήλωσε ο πρόεδρος Σάλεχ αναφερόμενος στην αντιπολίτευση σε ομιλία που εκφώνησε ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του που είχαν συγκεντρωθεί στη Σαναά.

"Ο λαός της Υεμένης και οι ένοπλες δυνάμεις του θα αναγκαστούν να υπερασπιστούν τους θεσμούς τους, τις συνοικίες τους και τα χωριά τους. Θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας με όλες μας τις δυνάμεις και με όλα τα μέσα", σημείωσε.

Ο Σάλεχ επισήμανε ότι θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των αντιτιθέμενων στην εξουσία του, τους οποίους χαρακτήρισε δολιοφθορείς, και τόνισε ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την κάλπη αν θέλουν να τερματίσουν την σχεδόν 33 ετών παραμονή του στην εξουσία.

"Θα αντιμετωπίσουμε την πρόκληση με πρόκληση. Οποιοσδήποτε θέλει την εξουσία θα πρέπει να πάει στην κάλπη. Σταματήστε να παίζετε με τη φωτιά", είπε.

"Καλώ την αντιπολίτευση να έχει μαζί μας έναν εποικοδομητικό διάλογο υπό όποια διοργάνωση και σε οποιοδήποτε μέρος", κατέληξε.

Ο πρόεδρος Σάλεχ εκφώνησε την ομιλία αυτή εν μέσω ενός εξαιρετικά τεταμένου κλίματος στη Σαναά. Χιλιάδες υποστηρικτές του Σάλεχ έχουν συγκεντρωθεί στην πρωτεύουσα, όπου η αντιπολίτευση συγκεντρώνει επίσης τους δικούς της υποστηρικτές, ενώ τον έλεγχο της πόλης μοιράζονται αντίπαλες μονάδες του στρατού.