Η περίπτωση του Αντρέας Λιούμπιτζ που φέρεται να έριξε το μοιραίο Airbus της Germanwings έχει τρομάξει για τα καλά τις αεροπορικές εταιρείες, που λαμβάνουν τα μέτρα τους.

Ένας 50χρονος πιλότος της Alitalia, ο Μαουρίτσιο Φολιέτι, έπειτα από οικογενειακό διαπληκτισμό στο σπίτι της μητέρας του, την περασμένη Κυριακή, κοντά στην πόλη Σπολέτο της κεντρικής Ιταλίας, πυροβόλησε τρεις με περίστροφο που κατείχε νόμιμα, στοχεύοντας σε τοίχο του διαμερίσματος.

Ουδείς τραυματίσθηκε, αλλά οι περίοικοι ειδοποίησαν την αστυνομία και η εισαγγελία του Σπολέτο άσκησε δίωξη κατά του Φολιέτι, με την κατηγορία απειλών και πρόκλησης υλικών ζημιών.

Η ιταλική αεροπορική εταιρία μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν, αποφάσισε να παύσει, προσωρινά, τον Φολιέτι των καθηκόντων του, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, προτίθεται να ζητήσει από τον αρμόδιο οργανισμό πολιτικής αεροπορίας να τον υποβάλει σε εξετάσεις για να διαπιστώσει την ψυχολογική και σωματική του κατάσταση και να αποφανθεί αν είναι σε θέση να συνεχίσει να εργάζεται ως κυβερνήτης αεροσκαφών.

Ο εν λόγω πιλότος, ήταν ο υπεύθυνος του αεροσκάφους που τον περασμένο Φεβρουάριο είχε μεταφέρει, με κανονική πτήση της Alitalia, τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, από την Ρώμη μέχρι το Παλέρμο της Σικελίας.

Προσέχουν για να... έχουν οι αεροπορικές εταιρείες.