Η αλ Κάιντα προσφέρει 20 κιλά χρυσό για τη σύλληψη ή τη δολοφονία του ηγέτη των δυνάμεων του κινήματος των ζαϊδιτών σιιτών Χούτι στη Υεμένη, του Άμπντελ Μάλεκ αλ Χούτι, καθώς και του συμμάχου του, του πρώην προέδρου της Υεμένης Αλί Αμπντάλα Σάλεχ, ανέφερε σήμερα η υπηρεσία παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοτόπων SITE.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, η αλ Κάιντα ανακοίνωσε την επικήρυξη με ένα βίντεο το οποίο διένειμε από μια ομάδα της οργάνωσης που ασχολείται με την προπαγάνδα, αναφέρει το SITE.

Οι Χούτι, με τους οποίους έχει συμμαχήσει ο Σάλεχ, κατέλαβαν πριν από 6 μήνες τον έλεγχο της πρωτεύουσας Σαναά, ενώ τον περασμένο μήνα εξαπέλυσαν σωρεία επιθέσεων στο νότιο τμήμα της χώρας, υποστηριζόμενοι από στρατιώτες πιστούς στον Σάλεχ.

Πριν από δύο εβδομάδες η θορυβημένη Σαουδική Αραβία εξαπέλυσε, επικεφαλής μιας συμμαχίας αραβικών κρατών, μια εκστρατεία αεροπορικών επιδρομών εναντίον θέσεων των δυνάμεων των Χούτι –που υποστηρίζονται από το Ιράν– με στόχο να τους αναγκάσει να υποχωρήσουν και απώτερο σκοπό να αποκατασταθεί στην εξουσία ο πρόεδρος της Υεμένης, Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, ο οποίος έχει αναγκαστεί να καταφύγει στο Ριάντ.

Η οργάνωση αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (ΑΚΑΧ) εκμεταλλευόμενη τις συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ των Χούτι και των δυνάμεων ασφαλείας, εισέβαλε την περασμένη εβδομάδα στην πόλη Μουκάλα και απελευθέρωσε από τη φυλακή όπου κρατείτο έναν από τους ηγέτες της.