Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον συγκυβερνήτη του Airbus της Germanwings, Andreas Lubitz, ο οποίος έριξε το αεροσκάφος στις γαλλικές Άλπεις.

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Lubitz φέρεται να είχε ρίξει διουρητικά χάπια στον καφέ του πιλότου του αεροσκάφους, Πάτρικ Σόντενχέιμερ, προκειμένου να σιγουρευτεί ότι αυτός θα χρησιμοποιούσε αναμφίβολα στην τουαλέτα του αεροπλάνου, κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Μάλιστα, ο Lubitz για να φέρει εις πέρας το σχέδιό του όχι μόνο έριξε διουρητικά στον καφέ του Σόντενχέιμερ, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, ο καταγραφέας συνομιλιών του πιλοτηρίου, «έδειξε» ότι προσπαθούσε να πείσει τον πιλότο να βρει χρόνο για να πάει στην τουαλέτα.

Όπως μετέδωσε η Mirror, η οποία επικαλείται Γερμανούς αξιωματούχους, οι παραπάνω πληροφορίες προέκυψαν, μεταξύ άλλων, από τα στοιχεία που κατάφεραν οι γερμανικές αρχές να αποκομίσουν από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή που είχε στο σπίτι του ο συγκυβερνήτης του Airbus 320.

Περισσότερες πληροφορίες από τα στοιχεία που βρέθηκαν στον υπολογιστή του Lubitz αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα την επόμενη εβδομάδα, αν και οι ερευνητές που έχουν αναλάβει την υπόθεση αρνήθηκαν -για την ώρα- να κάνουν κάποιο σχόλιο αναφορικά με τα νέα δημοσιεύματα για την τραγωδία.