Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στα προάστια της Τρίπολης, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην Τατζούρα, στα ανατολικά προάστια της λιβυκής πρωτεύουσας, προσέθεσε.

Ο τομέας της Τατζούρα αποτελεί σχεδόν καθημερινά στόχο επιδρομών του ΝΑΤΟ.

Παράλληλα ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Λουίς Μορένο-Οκάμπο δήλωσε σήμερα ότι θα ζητήσει τη Δευτέρα από τους δικαστές να εκδώσουν εντάλματα σύλληψης κατά «τριών ατόμων που φαίνεται ότι φέρουν τη μεγαλύτερη ευθύνη» για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν στη Λιβύη.

«Στις 16 Μαΐου του 2011, το γραφείο του εισαγγελέα θα ζητήσει από το σώμα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου που διεξάγει την προκαταρκτική έρευνα να εκδώσει εντάλματα σύλληψης κατά τριών ατόμων που φαίνεται ότι φέρουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν στο έδαφος της Λιβύης από τις 15 Φεβρουαρίου», αναφέρει το γραφείο του εισαγγελέα σε ανακοίνωσή του.

 Τα ονόματα των τριών αυτών ατόμων δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

 «Οι δικαστές μπορούν να αποφασίσουν αν θα αποδεχθούν το αίτημα, αν θα το απορρίψουν ή αν θα ζητήσουν από το γραφείο (του εισαγγελέα) επιπρόσθετες πληροφορίες», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

 Ο Μορένο-Οκάμπο, στον οποίο είχε προσφύγει στις 26 Φεβρουαρίου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ανακοίνωσε στις 3 Μαρτίου την έναρξη έρευνας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Λιβύη, η οποία αφορά 8 άτομα, μεταξύ των οποίων ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι και τρεις από τους γιους του.