Συνελήφθη ο κατηγορούμενος σε δικαστήριο του Μιλάνου, που άρχισε να πυροβολεί, σε κατάσταση αμόκ σκορπίζοντας τον θάνατο.

Σύμφωνα με την τηλεόραση της Rai, ο δράστης, ο οποίος ονομάζεται Κλάουντιο Τζιαρντέλο, επιχειρηματίας του οικοδομικού τομέα, είναι υπόδικος σε υπόθεση δόλιας πτώχευσης.

Οι νεκροί είναι, τελικά τέσσερις, αφού ένας εκ των τραυματιών υπέκυψε στα τραύματά του λίγες ώρες μετά το περιστατικό. Στα θύματα συμπεριλαμβάνονται ένας δικαστής και ένας νεαρός δικηγόρος.

Ένας ακόμη άνδρας ο οποίος τραυματίσθηκε από σφαίρα έχει διακομισθεί σε νοσοκομείο της ιταλικής συμπρωτεύουσας.

Ο Τζιαρντέλο διέφυγε από το δικαστήριο και τελικά συνελήφθη λίγο αργότερα από την ιταλική αστυνομία, η οποία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό. Πιάστηκε σε προάστιο του Μιλάνου όπου είχε καταφέρει φτάσει με μοτοσικλέτα.

Η εφημερίδα Corriere della Sera, προσθέτει ότι ο δράστης φέρεται να άνοιξε πυρ όταν ο δικηγόρος του τον πληροφόρησε ότι δεν είχε σκοπό να τον υπερασπίσει στην δικαστική υπόθεση που επρόκειτο να εκδικασθεί σήμερα. Συγκεκριμένα, πυροβόλησε κοντά στην αίθουσα στην οποία έχουν την δυνατότητα να διαβάζουν τις δικογραφίες οι δικηγόροι.   

Οι εισαγγελείς προσπαθούν να καταλάβουν πώς μπόρεσε να εισέλθει στο δικαστήριο με όπλο, κρυμμένο πιθανώς μέσα στο σακάκι του.